Lannoo Martens Belgian Stallion Competition Powered by

Laatste nieuws

11/03/2023
Lannoo Belgian Stallion Competition powered by Euro Horse 2023 kent zijn kampioenen
In een afgeladen vol Azelhof in Lier, vonden zaterdagnamiddag de finales van de Lannoo Belgian Stallion Competition ...
08/03/2023
Fokkers kijken uit naar de Finale van de Lannoo Belgian Stallion Competition powered by Euro Horse
De Finale van de Lannoo Belgian Stallion Competition powered by Euro Horse vindt zaterdag 11 maart 2023 plaats in Lier.
25/02/2023
Rocco Blue en Commander Bond winnen in Sentowerpark
Op de derde manche van de Lannoo Belgian Stallion Competition powered by Euro Horse sprongen maar liefst 48 (!) van ...
23/02/2023
193 hengsten aan de start van manche 3 in Sentowerpark
De derde manche van de Lannoo Belgian Stallion Competition powered by Eurohorse, staat voor de deur. Het aantal hengsten ...


Belgian Stallion Competition 2023

 
Fokkers en hengstenhouders kijken uit naar Lannoo Belgian Stallion Competition powered by Eurohorse
 

Na de veertigste editie van Jumping Mechelen, vallen liefhebbers van springsport en fokkerij niet in een zwart gat.  Op zaterdag 14 januari wordt in het Azelhof in Lier, na de tweede fase van de BWP Hengstenkeuring, de aftrap van een nieuwe editie van de Lannoo Belgian Stalion Competition powered by Eurohorse gegeven. Een moment waar heel veel fokkers en hengstenhouders al maandenlang naar uitkijken en waarop hengstenkeuzes voor het dekseizoen 2023 worden gemaakt.
 

De finale van de Lannoo Belgian Stallion Competition powered by Eurohorse wordt op 11 maart 2023, na afloop van de derde fase van de BWP-Hengstenkeuring verreden in het Azelhof.  De finale is voorbehouden voor de gekwalificeerde hengsten die minstens twee van de drie manches hebben deelgenomen.
 

Wildcards

De vierjarige hengsten die met een blanco strafblad aan de finale beginnen, en die in de finale ook een foutloze ronde springen, verzekeren zich meteen van een wildcard voor de finales van het BK voor vierjarige paarden in Gesves (!). Voor de overige leeftijdscategorieën verdienen de paarden die het podium halen in de eindranking, na de finale ook een wildcard voor de kampioenschappen.
 


Data en plaatsen

- 14/1 Azelhof Lier (2e fase BWP-Hengstenkeuring)

- 4/2 - Bomaco Zellik

- 25/2 Sentower-Park Opglabbeek

- 11/3 Azelhof Lier (3e fase BWP-Hengstenkeuring)
 


 • Inschrijven via www.equibel.behttps://app.equibel.be/prg/events/calendar.php?d=CS&lng=NL
 • Alle hengsten dienen over een basisinschrijving te beschikken.
  Als basisinschrijving dient per hengst een éénmalig en forfaitair bedrag te worden betaald (100€ + 5% adm. kost) via online inschrijving op www.equibel.be .
 • De Belgian Stallion Competition staat open voor 4-,5-,6-, en 7-jarige hengsten, gekeurd in één van de drie BELGISCHE STAMBOEKEN (BWP, Zangersheide, SBS) of ‘AES approved’.
 • Alle hengsten zijn geldig geïmmatriculeerd bij KBRSF en moeten identificeerbaar zijn door middel van een microchip.
 • Er worden geen PONY hengsten toegelaten!
 • Voor de eerste manche op zaterdag 14/1/2023 sluiten de basisinschrijvingen en de effectieve inschrijvingen op maandag 9/1/2023.
 • De startlijsten worden steeds gepubliceerd op https://online.equipe.com/
   

Clip My Horse

De Belgische en internationale fokkers zullen de Belgische hengsten opnieuw live of in uitgesteld relais kunnen volgen via Clip My Horse TV met deskundig commentaar van mensen die dag in dag uit, springsport en fokkerij ademen.
 

Na het succes van de voorbije jaren, kijken de organisatoren met veel vertrouwen naar deze nieuwe jaargang van de Lannoo Belgian Stalion Competition powered by Eurohorse. Zoals het er op dit moment uitziet, zal er geen sprake zijn van Corona-maatregelen, wat de publieke belangstelling uiteraard alleen maar ten goede zal komen.
 

Dank

Uiteraard kan de Lannoo Belgian Stallion Competition powered by Eurohorse niet plaatsvinden zonder partners die in de kracht van de competitie en het concept geloven. Vandaar een bijzondere dank aan: Voeders Lannoo, Van Mossel Automotive, Euro Horse, Krismar Horse Trucks, Greenfield Selection en Tal Milstein Stallions.

 Contact

vzw Belgian Stallion Competition
Tommelbergweg 33
2990 Wuustwezel - België
info@belgianstallioncompetition.be
Tal milstein stallions Hippomundo Galop equnews Clip my horse