Lannoo Martens Belgian Stallion Competition Powered by

19-01-2019

24 foutlozen bij de 4-jarige hengsten


Met enige vertraging werd iets na de klok van 3 in het Lierse Azelhof het startschot gegeven van de nieuwe PAVO Hengstencompetitie! In vergelijking met de voorgaande jaren besliste de organisatie om in de rubrieken voor de 4-, 5- en 6-jarige hengsten vanuit het AES-stamboek enkel nog ‘Approved’-hengsten toe te laten aan de competitie. “Op deze manier wordt het aantal hengsten verkleind om de werkbaarheid te verhogen en anderzijds de kwaliteit van de hengsten gewaarborgd”, wist Dirk Zagers ons daar enkele weken geleden over te vertellen.

 

Ook nieuw dit jaar is dat de 4-jarige hengsten die hun 3de fase nog moeten doorlopen mogen deelnemen aan de PAVO Hengstencompetitie. Zo verschenen er zonet ook 10 hengsten aan de start die in maart, tijdens de 3de fase van de hengstenkeuring in Moorsele, de hengstencommissie nog moeten overtuigen.

 

Naast die 10 hengsten kwamen er bij de 4-jarigen 31 hengsten aan de start die wel al hun dekbrevet hebben behaald. 16 daarvan wisten het basisparcours van pistebouwer Eddy Geysemans tot een goed einde te brengen en verlieten de ring met 0 strafpunten. Een van hen was de BWP-gekeurde Pegase Van ’T Ruytershof (Comme Il Faut x Cartani 4), die vorig jaar in Hulsterlo nog kampioen werd van de 3de fase. Hij sprong zijn omloop onder het zadel van Jeroen De Winter.
Documenten
4-jarige.pdf

Contact

vzw Belgian Stallion Competition
Tommelbergweg 33
2990 Wuustwezel - België
info@belgianstallioncompetition.be
Tal milstein stallions Hippomundo Galop equnews Clip my horse