Lannoo Martens Belgian Stallion Competition Powered by

07-03-2024

Finale van Lannoo Belgian Stallion Competition powered by EuroHorse kondigt zich als bijzonder spannend en interessant aan


Fokkers, eigenaars, hengstenhouders, ruiters en amazones kijken uit naar de finale van de Lannoo Belgian Stallion Competition powered by EuroHorse. De finale vindt plaats in het kader van de derde fase van de BWP-Hengstenkeuring in het Azelhof (Lier). Om 12.45u. Beginnen de vierjarigen aan hun finale. De vijfjarigen starten om 14.40u aan hun eindexamen. De zesjarige hengsten springen de finale om 17.50u. De beste 23 zevenjarige hengsten uit de ranking starten om 21u. 

 

Na drie manches van de Lannoo Belgian Stallion Competition powered by EuroHorse staan 23 hengsten op een gedeelde eerste plaats in de ranking. Ze hebben gespreid over de drie manches, nog geen enkele fout gemaakt. Zaterdag springen zij samen samen met 24 leeftijdsgenoten die zich konden kwalificeren, de finale in het Azelhof.  Het wordt interessant om te zien welke evolutie de jonge hengsten hebben doorgemaakt ten opzichte van hun eerste optreden in het Azelhof. Bij de vijfjarigen mogen 74 hengsten naar de finale.  39 (!) van hen stonden na drie manches op een gedeelde eerste plaats met drie foutloze omlopen op hun CV.  

 

Extreme 111 Z als leidt de kopgroep op weg naar de finale  

 

De leider in de tussenstand bij de zesjarige hengsten, Extreme 111 Z (El Barone 111 Z  x Bamako de Muze) sprong tijdens de laatste manche in Zellik naar een tweede plaats met Gilles Van Hamme. In het Sentower Park won deze beloftevolle combinatie. Tijdens de eerste manche in januari sprong de 111-hengst naar een vierde plaats.  Zij horen komende zondag bij de topfavorieten om met eindwinst naar huis te rijden.   Hetzelfde geldt voor het fokproduct van Philippe Bormans, Chadli de Bo Z (Cicero van Paemel Z x Ustinov) onder het zadel van Daisy Bruyninx, die de laatste manche in Zellik op zijn naam schreef. De door Rene Buts, gefokte El Cid Z (El Barone 111 Z x Echo van Neerenbosch)maakt de voorlopige top-drie volledig. In het zog van de donkerbruine hengst die onder het zadel van Neal Vanderwegen al een tweede (Lier) en een vierde plaats (Zellik) verzamelde, volgt een heel peloton van hengsten die nog meedingen naar de eindwinst en het podium.  

 

Rocco Blue 32 en Rik Heylen in pole position bij de zevenjarigen  

 

In de reeks van de zevenjarigen staat Rocco Blue 32 (Le Blue Diamond van 't Ruytershof x Nonstop) op kop na twee eerste plaatsen en een zesde plaats in Zellik. Rik Heylen fokte de hengst in 2017. Leidde de hengst helemaal zelf op en zet het ene na het andere straffe resultaat neer met de grote en sterke hengst.  Plaats twee is voorlopig voor Destiny van de Kapel Z (Dominator 2000 Z x Gladstone). Met een tweede, een vierde en vijfde plaats is het fokproduct Gaelle Bostyn en Joris Van Den Bergh, bijzonder regelmatig onder het zadel van Pieter Van den Bergh. De achttienjarige ruiter Jonas Van Dijck, die afgelopen weekend nog de nationale LRV-Indoortitel pakte, staat voorlopig ook mee op het podium bij de zevenjarige hengsten. Met Riccochacco van Essene (Chacco-Blue x Tinka's Boy), blijft hij voorlopig Rocco vd Bisschop (Chacoon Blue x Jenson van 't Meulenhof Z) met Ben Thiry voor. Ive Tonnet die met Gancio van ‘t Smisveld (Gino H x Nabab de Reve) ook al indruk maakte in deze jaargang van de Lannoo Belgian Stallion Competition powered by EuroHorse, maakt de voorlopige top-vijf volledig.  

 

Het belooft nog spannend te worden in de finale!  

 

Rankings / Startlijsten / Resultaten / Timing: https://online.equipe.com/shows/60857  Live-streaming via Clipmyhorse Auteur: Kris Van Steen
Bron bericht: Kris Van Steen
Bron foto: paardenfotograaf.be

Contact

vzw Belgian Stallion Competition
Tommelbergweg 33
2990 Wuustwezel - België
info@belgianstallioncompetition.be
Tal milstein stallions Galop equnews Clip my horse