Lannoo Martens Belgian Stallion Competition Powered by

18-01-2020

37 foutlozen bij de 5-jarigen


Na de 4-jarige hengsten hebben zonet in het Azelhof in Lier ook de 5-jarige hengsten hun eerste manche van de vernieuwde PAVO Hengstencompetitie afgewerkt. Pistebouwer Eddy Geysemans behield de basisomloop van de 4-jarigen, maar maakte van de hindernis van Eurohorse een dubbelsprong met een oxer als insprong en een rechte als uitsprong.

 

Van de 62 hengsten die in de ring verschenen tijdens deze eerste manche wisten er 37 het basisparcours tot een goed einde te brengen en zich zo ex aequo op de 1ste plaats te zetten. Zowel Christof Deraedt als Tim Van Den Broeck slaagden erin om ieder 2 hengsten foutloos aan de eindmeet te brengen. Deraedt deed dit met Cardano VTH (Casario – F: Volkmar Schadock) en Kiran van het Schaeck Z (Kannan – F: Perry De Winter) terwijl Van Den Broeck met Parfait van het Schaeck (Comme Il Faut 5) en Cazan van het Schaeck (Comme Il Faut 5) zelfs 2 fokproducten van Perry De Winter onder het zadel had.

 

Als we dan de winnende combinaties van bij de 4-jarigen van vorig jaar erbij nemen zien we dat Bertrand Genin met Jasqo du Bourgbecq (Balou du Rouet – F: Benoit Devillers), Bart Anthonissen met Peter-Pan (Tangelo Van De Zuuthoeve – F: Bart Anthonissen) en Mike Van Haudt met Pomme Bleu (Mr. Blue – F: Marleen De Schutter) ook opnieuw op de afspraak waren.

 

Maar ook de hengsten Kalle (Clinton – F: Mrs. A. & W. Wolters), Chapper (Chap II – F: Patricia Bamberg) en Fides du Mas Garnier (Con Air 7 – F: Frederique & Dominique Maes) wisten opnieuw een foutloze ronde af te leggen. Zij veranderden dit jaar echter van ruiter of amazone en waren te zien onder respectievelijk Alice Lazzarini, Pieter Kenis en Dave Vermandel.

 
Contact

vzw Belgian Stallion Competition
Tommelbergweg 33
2990 Wuustwezel - België
info@belgianstallioncompetition.be
Tal milstein stallions Hippomundo Galop equnews Clip my horse