Lannoo Martens Belgian Stallion Competition Powered by

19-01-2020

Bart Lips en Casago II winnen bij de 7-jarigen!


Een lange en drukke dag in het Azelhof in Lier werd zonet afgesloten met de eerste manche van de PAVO Hengstencompetitie voor 7-jarigen. Daarin was het de Nederlander Bart Lips die de overwinning op zijn naam wist te schrijven met Cassago II, een zoon van Casall ASK die gefokt werd door M. van de Bruggen. Als laatste starter in de ring stuurde Lips de volle broer van Casago I en de halfbroer van onder andere Harley VDL naar een finishtijd van 34.15 seconden.

 

Hierdoor moest Caroline De Laet uiteindelijk genoegen nemen met de 2de plaats. Zij had haar voshengst New Star Quality (Nabab de Rêve – F: Quality Stud) uitstekend aan het springen en leek met haar tijd van 35.95 seconden ook op weg naar de overwinning, totdat Lips dus in de ring verscheen. De 3de plaats was voor Nector Vd Bisschop (Echo Van ’t Spieveld – F: Stal den Bisschop), die tot voor kort nog te zien was onder het zadel van Pieter Kenis en enkele dagen geleden verkocht werd aan Stephan Conter. Onder het zadel van de Duitse amazone Kendra Claricia Brinkop kwam hij over de eindmeet in 36.03 seconden.

 

Bart Lips wist vervolgens ook nog de 4de plaats voor zijn rekening  te nemen. In het zadel van I am Codex (Codex One), die eveneens gefokt werd door M. van de Bruggen, kruiste hij ditmaal de meet in 37.64 seconden. Karline De Brabander tenslotte mocht de top van het klassement afsluiten op de 5de plaats. Vergezeld van Navajo Van ’t Vianahof (Vagabond de la Pomme – F: Jan Gosselin) zette zij een tijd van 42.63 seconden op het scorebord.  

 
Contact

vzw Belgian Stallion Competition
Tommelbergweg 33
2990 Wuustwezel - België
info@belgianstallioncompetition.be
Tal milstein stallions Hippomundo Galop equnews Clip my horse