Lannoo Martens Belgian Stallion Competition Powered by

13-01-2024

Bomvol Azelhof geniet van eerste manche Lannoo Belgian Stallion Competition powered by EuroHorse
 

----

Een bomvol Azelhof in Lier met een fokkers/kenners-publiek, bekeek de verrichtingen van de jonge paarden aandachtig en zag verschillende potentiële kandidaat-partners voor hun merrie(‘s). De Lannoo Belgian Stallion Competition powered by EuroHorse is een competitie voor goedgekeurde Belgische hengsten, verdeeld over drie manches met een finale na de derde fase van de BWP-Hengstenkeuring op 9 maart 2024. Voor die finale volgen nog manches op 10 februari in het Sentower-Park in Oudsbergen en op 24 februari bij Bomaco in Zellik. 

 

Na de fysieke en mentale testen die de driejarige kandidaat BWP-hengsten in de voormiddag kregen voorgeschoteld tijdens de tweede fase van de BWP-hengsten, stond met de Lannoo Belgian Stallion Competition powered by Eurohorse, het allereerste grote proefwerk voor de in 2023 goedgekeurde hengsten, op de schoolagenda. 

 

48 vierjarigen kwamen in de piste. 37 bleven foutloos. De meeste hengsten kwamen dus goed voorbereid en met de nodige opleidingsuren aan de start van hun allereerste publieke optreden en dat resulteerde in mooie foutloze rondjes.

 

Resultaten vierjarigen: https://online.equipe.com/startlists/903823

 

Bij de vijfjarigen liepen maar liefst de 60 (!) van 78 jonge hengsten een foutloos parcours en dat in het indrukwekkende kader van het Azelhof. Dat is een straf cijfer en getuigt van kwaliteit in deze jaargang van 2019. Ze gaan voorlopige ex aequo aan de leiding in de tussenstand. Op 10 februari volgt hun volgende examen in het Limburgse Oudsbergen. 

 

Resultaten vijfjarigen: https://online.equipe.com/startlists/903824

 

Jan Vermeiren wint met Shotgun van ’t Ruytershof bij de zesjarigen hengsten

33 zesjarige hengsten op de 46 starters, sprongen een foutloze eerste fase en een foutloze tweede fase bij hun eerste optreden in de editie 2024 van de Hengstencompetitie.  In die tweede fase bleek Jan Vermeiren de allersnelste met Shotgun van ’t Ruytershof (Minute Man (O'Neill van't Eigenlo) x Jenson van 't Meulenhof Z (Jenson van 't Meulenhof)) die langs moederzijde uit de bekende lijn van Diamanthina van ‘t Ruytershof (Diamant de Semilly x Carthago Z) stamt.

 

Resultaten zesjarigen: https://online.equipe.com/starts/15099676

 

Jan Vermeiren: Ik heb de hengst samen met Frandsberg Horses aangekocht op de BWP-Topstallion, drie jaar geleden. Ik heb de hengst net als al mijn andere hengsten zelf opgeleid. Hij is zich heel goed aan het ontwikkelen en als de hengst zo blijft doorgroeien dan hopen we hem op achtjarige leeftijd te kunnen verkopen voor het grote werk. Hij is een paard dat in eerste instantie ‘jeugdig’ was, beetje slap ook en redelijk ‘koud’. Maar hij heeft zicht het laatste jaar heel goed ontwikkeld. Hij maakt zijn sprongen mooi af, springt in een goede parabool en hij trekt aan naar de sprong. Dit zou wel eens een heel goed paard kunnen worden.

 

Neal Vanderwegen reed El Cid Z (El Barone x Echo vh Neerenbosch – fokker: Rene Buts) naar plaats twee, voor Dieter Vermeiren en zijn Silvester v/d Wateringhoeve (Nixon van 't Meulenhof x Echo van het Neerenbosch – fokker: Dirk Govaerts). Plaats vier gaat naar Gilles Van Hamme  met Extreme 111 Z (El Barone 111 Z x Bamako de Muze – fokker: Stud 111). Wim Vinckx, altijd op de afspraak op de Hengstencompetitie, plaatste Vivace vd Kattevennen Z (Vivaldi du Seigneur x Cassini I – fokker: Otto Boje Schoof).  

 

Rik Heylen wint bij de zevenjarigen met zelfgefokte Rocco Blue 32

 

Rik Heylen herhaalt zijn stunt van 2023 toen hij met zijn zelfgefokte Rocco Blue 32 (Le Blue Diamond van ’t Ruytershof x Nonstop) naar winst reed bij de zesjarigen in de manche in het Sentowerpark.  “De hengst is een jaar ouder en nog veel sterker geworden.   Rocco Blue is inderdaad mijn allereerste fokproduct. Toen ik de overstap maakte van de pony’s naar de paarden, ben ik een beetje beginnen fokken en deze hengst was mijn allereerste fokproduct. (glimlach). Thuis is hij een beetje flegmatiek en zou je denken dat hij wat bloed mist, maar in de piste is hij super competitief.Hij is super braaf in de omgang,Rocco Blue heeft veel vermogen en hij wil heel voorzichtig zijn.”

 

Plaats twee is voor Pieter van Den Bergh met Destiny Van De Kapel Z (Dominator 2000 Z x Gladstone – fokker: Joris Van den Bergh). Jonas Van Dijck sprong met Riccochacco van Essene (Chacco Blue x Tinka’s Boy – fokker: Carlos De Cock) naar plaats drie.  Rocco vd Bisschop (Chacoon Blue x Jenson van’t Meulenhof) sprong met zijn fokker Ben Thiry in het zadel naar plaats vier, voor Arno Boon met Deja vu van de hoge weide Z (Dominator 2000 Z x Rabino – fokkers: Noa en Hedwig Appelmans). Negen van de 26 hengsten aan de start sprongen een foutloze eerste fase en foutloze tweede fase. 

 

Resultaten zevenjarigen: https://online.equipe.com/startlists/903826Auteur: Kris Van Steen
Bron foto: paardenfotograaf.be

Contact

vzw Belgian Stallion Competition
Tommelbergweg 33
2990 Wuustwezel - België
info@belgianstallioncompetition.be
Tal milstein stallions Galop equnews Clip my horse