Lannoo Martens Belgian Stallion Competition Powered by

24-02-2024

Chadli de Bo Z en Rayton AB winnen in ZellikNa de derde manche van de Lannoo Belgian Stallion Competition powered by EuroHorse in Zellik (Bomaco) is het uitkijken naar de finale tijdens de derde fase van de BWP-Hengstenkeuring op zaterdag 9 maart.

 

51 van de 62 vierjarige hengsten leverden een foutloos rondje af. Bij de vijfjarige waren dat er  68 van de 79. Tel daar nog twee hengsten met een tijdfoutje bij en je weet dat er sterk gesprongen werd in deze jaargang. 

 

Daisy Bruyninx: “Niet de allergrootste, maar hij heeft een groot hart!”

 

Bij de zesjarigen sprongen 26 combinaties een foutloze basisomloop en een foutloze tweede fase. De allersnelste was Chadli de Bo Z (Cicero Z van Paemel x Ustinov) van fokker en eigenaar Philippe Bormans. Daisy Bruyninx brengt de zesjarige hengst uit in de Hengstencompetitie en ze looft de instelling en het grote hart van de hengst. “Hij is niet de allergrootste, maar hij heeft een groot hart en hij is scherp op de hindernis. Ook als het snel moet gaan.” 

 

De leider in de tussenstand, Gilles van Hamme, reed Extreme 111 Z (El Barone 111 Z  x Bamako de Muze) naar de tweede plaats. Deze combinatie vertrekt straks ook als leider naar de finale in het Azelhof in Lier. Marthe Heudens sprong met Super Star Van 't Keikelhof (Big Star x For Pleasure) naar plaats drie; voor Neal Vanderwegen met El Cid Z (El Barone x Echo vh Neerenbosch). Tim Van Den Broeck maakt de top-vijf compleet met  C Nobel Z (Cornet Obolensky x Quick Star). 

 

Arno Boon: “Willen winnen zit in Rayton AB zijn karakter” 

 

Rayton AB (Chaiton F Z x Cruising) van fokker/eigenaar/ruiter Arno Boon won de reeks van de zevenjarigen. Zestien hengsten bleven dubbel foutloos. Maar als het echt snel moet gaan in een barrage dan komt één de belangrijkste kwaliteiten van Rayton AB aan de oppervlakte. “Hij wil altijd winnen. Dat zit in zijn karakter. En als het snel gaat blijft hij ook heel scherp springen. "Met Rayton beschik ik over een heel fijn paard en met Dirk Demeersman heb ik een geweldige coach.” glimlachte Arno Boon na de prijsuitreiking. 

 

Wim Vinckx reed de Holsteiner Zoriano K (Zirocco Blue x Colman) naar het zilver. Het brons was voor Pieter Kenis en zijn Riesling van de Gaathoeve  (Iron Man vd Padenborre x Diamant de Semilly). Thibeau Spits reed Riccochacco van Essene (Chacco Blue x Tinka's Boy) naar plaats vier. Plaats vijf was voor Pieter van Den Bergh met Destiny Van De Kapel Z (Dominator 2000 Z x Gladstone). 

 

Alle resultaten: online.equipe.com/shows/60581

 


Auteur: Kris Van Steen
Bron bericht: Kris Van Steen
Bron foto: paardenfotograaf.be

Contact

vzw Belgian Stallion Competition
Tommelbergweg 33
2990 Wuustwezel - België
info@belgianstallioncompetition.be
Tal milstein stallions Galop equnews Clip my horse