Lannoo Martens Belgian Stallion Competition Powered by

16-03-2019

Dida Di Darco Z kampioen bij de 5-jarige hengsten


Na de 4-jarige hengsten hebben zonet ook de 5-jarige hengsten hun finalerubriek van de PAVO Hengstencompetitie 2019 gesprongen in het Limburgse Sentower Park! Bij de 5-jarigen waren er nog 22 die het maximum van de punten hadden en dus in aanmerking kwamen voor eindwinst. Pistebouwer Eddy Geysemans paste in vergelijking met de rubriek voor de 4-jarige hengsten de volgorde van de hindernissen licht aan en maakte van de hindernis van Eurohorse een dubbelsprong. Van de 42 combinaties die aan de start verschenen wisten er 21 deze finalerubriek tot een goed eind te brengen. 13 van hen stonden tot dan toe mee aan de leiding en moesten in een allesbeslissende barrage gaan uitmaken wie de eindlaureaat zou worden.

 

Het was uiteindelijk Dieter Vermeiren die zijn Dida Di Darco Z (Diamant de Semilly – F: Jan van den Nyden) naar de overwinning wist te sturen. Vermeiren, die ook vorig jaar al kampioen werd bij de 4-jarige hengsten, kwam als een van de laatste starters in de ring en wist na een scherp gereden barrage een finishtijd van 31.16 seconden op het scorebord te zetten.

 

Het zilver was voor Frederik Dekens met zijn Balouto Van Z (Baloubet du Rouet – F: Stoeterij Van Paemel BVBA). Dekens kwam nog na Vermeiren in de ring, maar kwam met zijn tijd van 32.73 seconden toch ruim anderhalve seconde tekort voor Vermeiren van de troon te stoten. Het brons ging naar Guy Beyers en zijn Of Passion Van Den Dael (For Passion d’Ive Z – F: Frederik en Eric Dekens). Hij had er 33.27 seconden voor nodig om zijn barragerit af te leggen.

 

Tim Van Den Broek nam vervolgens de 4de plaats voor zijn rekening met Foncetti Van De Heffinck (For Pleasure – F: Niemeyer). Hij wist de finish te kruisen in 33.60 seconden en strandde zo dus net naast een plaatsje op het podium. Nick Vrins sloot de top 5 van het klassement af met zijn O’Neill Van ’t Eigenlo (Vigo D’Arsouilles – F: Dany & Kim Van Lombergen – Van Laenen). Zij finishten in 33.90 seconden.
Contact

vzw Belgian Stallion Competition
Tommelbergweg 33
2990 Wuustwezel - België
info@belgianstallioncompetition.be
Tal milstein stallions Hippomundo Galop equnews Clip my horse