Lannoo Martens Belgian Stallion Competition Powered by

12-03-2013

Geslaagde première in Gesves. Voor de eerste keer in zijn bestaan stak de PAVO Hengstencomptitie de taalgrens over voor de 4de manche. De Selection Show van het SBS stamboek in Gesves was ditmaal het decor van dit criterium voor gekeurde hengsten.
De meeste hengstenhouders hadden veel lof voor dit initiatief dat mede tot stand kwam dank zij Marc Pierson die toch wel de gangmaker is van de Selection Show alsmede van het SBS stamboek.

Alhoewel het in het begin van de middag nog vrij rustig was tijdens het vrijspringen liep de hal van Gesves goed vol op het moment dat de 4-jarigen van start gingen.

Een geslaagde première die zeker voor herhaling vatbaar is de volgende jaren.

 Elke manche steekt de parcoursbouwer Eddy Gysemans een tandje bij waardoor het parcours voor de 4- en 5-jarigen van een vrij respectabele hoogte & breedte was en dat zou dat voor de nodige schifting zorgen aan de kop van het klassement.
Een goed idee voor de aanvang maar de klasse en de kwaliteit van het deelnemersveld dacht daar even anders over waardoor er 1 week voor de finale in de Warre weinig veranderd is bovenaan de ranking.

 

4- en 5-jarigen

Bij de 4-jarigen wordt de ranking aangevoerd door 10 hengsten die 4 op 4 foutloos bleven tot nu toe. Alleen Jaro vd Donkhoeve was even niet attent waardoor hij 4 ptn kreeg en hij de rol bovenaan moet lossen.
Twee leiders in het klassement, Jonsaunier Dwersehagen en Jamal vd Heffinck kwamen niet opdagen waardoor zij natuurlijk alle kansen verliezen op de titel.
Ook de ranking van de 5-jarigen ondergaat bovenaan weinig verandering want van de 8 leiders is er maar 1 hengst die afvalt en dat is Inshallah de Muze die 9 strafpunten noteerde en dat was meteen ook een verrassing want deze zoon van Nabab de Reve was voor velen één van de grote favorieten bij de 5-jarigen.

 

6-jarigen

De strijd voor de titel bij de 6-jarigen is ongemeen spannend met wisselende posities bovenaan het klassement.
Hercules by Immofluisteraar en Christof Deraedt hebben niet lang van hun “Gele trui” kunnen genieten want een 6de plaats was deze keer niet goed genoeg om als leider naar de finale te gaan.
Die rol is weggelegd voor Tonixe en Frederic Vernaet die in een ongelofelijk felle barrage bijna een seconde sneller was als zichzelf want Frederic eiste ook de 2de plaats op met Halifax vh Kluizebos.
Een echte succes dag voor stal T&L die met Tonixe (1), Houston (3) en Horion de Libersart (9) drie hengsten heeft in de top 10.
Mathematisch is er door het systeem van dubbele punten in de finale nog veel mogelijk maar uitgaande van het conditiepeil van de 2 laatste wedstrijden en het puntenverschil is de kans erg groot dat de winnaar van de ranking uit de huidige top-3 komt.

 

7-Jarigen

Ook hier is de strijd nog niet gestreden want de leider in de ranking,  Breemeersen Crescendo liet deze keer in de barrage een steekje vallen waardoor hij derde werd en hij met slechts 2 ptn verschil op Galisco van Paemel naar de finale trekt.
Galisco van Paemel had een offday in de manche van de WEN maar maakte nadien wel een indrukwekkende remonte en werd de hengst van De Roshoeve  de grote  winnaar in Gesves.
Wie ook veel indruk maakte in Gesves was Gin-Duidam die 2de werd in Gesves en in de ranking 3de staat op 6 ptn van de leider.
Door het kleinere aantal deelnemers kan je er bijna vanuit gaan dat de 1ste drie hengsten ook de top-3 van het eind klassement zullen zijn alleen is het afwachten in welke volgorde.

 

 

 

 
Contact

vzw Belgian Stallion Competition
Tommelbergweg 33
2990 Wuustwezel - België
info@belgianstallioncompetition.be
Tal milstein stallions Hippomundo Galop equnews Clip my horse