Lannoo Martens Belgian Stallion Competition Powered by

18-01-2020

Jeroen De Winter en Omano Bc winnen bij de 6-jarigen!


Na de break voor de BWP Top Stallion Auction vervolgde de PAVO Hengstencompetitie in Lier iets voor de klok van 22.00u met de eerste manche voor de 6-jarige hengsten. In tegenstelling tot de 4- en 5-jarige hengsten sprongen de 6-jarige hengsten wel voor een klassement en daarom had pistebouwer Eddy Geysemans een totaal ander parcours voorzien. Zij sprongen namelijk opnieuw een tabel A in 2 fasen. Van de 48 combinaties die aan de start verschenen wisten er 19 een dubbel foutloze omloop af te leggen!

 

De winst in deze eerst manche was voor Jeroen De Winter met de schimmel Omano Bc, de zoon van Cumano uit de legendarische merrie Sapphire (Darco) die we kennen van onder het zadel van McLain Ward. Samen met het fokproduct van Blue Chip Bloodstock Inc. nam Jeroen De Winter in de 2de fase ontzettend veel risico en wist zo met zijn finishtijd van  31.93 seconden de overige deelnemers achter zich te laten.

 

De 2de plaats was voor Robin  Van Thillo met Cilanto Xc Z (Chellsini Z -  F: Xavier Coninckx), die al vroeg in de proef aan de start kwam. Hij was de eerste die in de barrage wat risico nam wat resulteerde in een finishtijd van 33.12 seconden. Kort na Van Thillo verscheen Guy Beyers dan in de ring met Of Passion Van Den Dael, een zoon van For Passion D’Ive Z die gefokt werd door Frederik en Erik Dekens. Beyers wist de klok te stoppen op 34.15 seconden wat hem de 3de plaats opleverde.

 

De 4de plaats was voor Jan Vermeiren, die er jaar na jaar staat in de PAVO Hengstencompetitie. In het zadel van Airforce SBK Z (Air Jordan Z) van fokker Kristof Bijloos kruiste hij de meet in 35.16 seconden. Als laatste starter was het nog de beurt aan Pieter Kenis met Cherkasy D Z (Comme Il Faut 5), die gefokt werd door H.K. van Doorn. Kenis, die dit jaar de hengsten van de Erik Laenen van de Roshoeve aan de start brengt, wist de finish te halen in 35.16 seconden en sloot zo de top 5 van het klassement af.

 
Contact

vzw Belgian Stallion Competition
Tommelbergweg 33
2990 Wuustwezel - België
info@belgianstallioncompetition.be
Tal milstein stallions Hippomundo Galop equnews Clip my horse