Lannoo Martens Belgian Stallion Competition Powered by

06-01-2023

Laatste dagen om in te schrijven voor Lannoo Belgian Stallion Comptetition powered by Eurohorse


Ontdek de voorwaarden en het reglement!

Na Jumping Mechelen, vallen liefhebbers van springsport en fokkerij niet in een zwart gat. Op zaterdag 14 januari omstreeks 13u. wordt in het Azelhof in Lier, na de tweede fase van de BWP-Hengstenkeuring, de aftrap van een nieuwe editie van de Lannoo Belgian Stallion Comptetition powered by Eurohorse (BSC) gegeven. Een moment waar heel veel fokkers en hengstenhouders al maandenlang naar uitkijken en waarop hengstenkeuzes voor het dekseizoen 2023 worden gemaakt.

De finale van de BSC wordt op 11 maart 2023, na afloop van de derde fase van de BWP-Hengstenkeuring verreden in het Azelhof. De finale is voorbehouden voor de gekwalificeerde hengsten die minstens twee van de drie manches hebben deelgenomen.

 

Wildcards

De vierjarige hengsten die met een blanco strafblad aan de finale beginnen, en die in de finale ook een foutloze ronde springen, verzekeren zich meteen van een wildcard voor de finales van het BK voor vierjarige paarden in Gesves. Voor de overige leeftijdscategorieën verdienen de paarden die het podium halen in de eindranking na de finale, ook een wildcard voor de kampioenschappen.
 

Data en plaatsen

  • 14/01 Azelhof Lier (2e fase BWP-Hengstenkeuring)
  • 04/02 Bomaco Zellik
  • 25/02 Sentower Park Opglabbeek
  • 11/03 Finale Azelhof Lier (3e fase BWP-Hengstenkeuring)
     

Inschrijvingen en voorwaarden
 

Inschrijven via www.equibel.be

Alle hengsten dienen over een basisinschrijving te beschikken. Als basisinschrijving dient per hengst een éénmalig en forfaitair bedrag te worden betaald (100€ + 5%adm.kost) via online inschrijving op www.equibel.be

De BSC staat open voor 4-,5-,6-, en 7-jarige hengsten, gekeurd in één van de drie BELGISCHE STAMBOEKEN (BWP, Zangersheide, SBS) of AES 'Approved'.

Alle hengsten zijn geldig geïmmatriculeerd bij KBRSF en moeten identificeerbaar zijn door middel van een microchip. Er worden geen PONYhengsten toegelaten!

Voor de eerste manche op zaterdag 14/01/2023 sluiten de basisinschrijvingen en de effectieve inschrijvingen op maandag 09/01/2023.
 

Clip My Horse en Hippomundo.com
 

De Belgische en internationale fokkers zullen de Belgische hengsten opnieuw live of in uitgesteld relais kunnen volgen via Clip My Horse TV met deskundig commentaar van mensen die dag in dag uit, springsport en fokkerij ademen. Ook Hippomundo.com zorgt voor fokkerij-achtergrond en info over de deelnemende hengsten.

Na het succes van de voorbije jaren, kijken de organisatoren met veel vertrouwen naar deze nieuwe jaargang van de Lannoo Belgian Stallion Competition powered by Eurohorse. Zoals het er op dit moment uitziet, zal er geen sprake zijn van Corona-maatregelen, wat de publieke belangstelling uiteraard alleen maar ten goede zal komen.
 

Dank

Uiteraard kan deze competitie niet plaatsvinden zonder partners die in de kracht van de competitie en het concept geloven. Vandaar een bijzondere dank aan: Voeders Lannoo, Van Mossel Automotive, Euro Horse, Krismar Korse Trucks, Greenfield Selection en Tal Milstein Stallions.
 

 

 

 

 Auteur: Kris Van Steen
Bron foto: paardenfotograaf.be

Contact

vzw Belgian Stallion Competition
Tommelbergweg 33
2990 Wuustwezel - België
info@belgianstallioncompetition.be
Tal milstein stallions Galop equnews Clip my horse