Lannoo Martens Belgian Stallion Competition Powered by

22-02-2024

Laatste rechte lijn richting finale voor 206 ingeschreven hengsten


De Lannoo Belgian Stallion Competition powered by EuroHorse komt aan in Zellik op de Bomaco-site, voor de laatste reguliere manche. Met 206 ingeschreven hengsten oogt de startlijst alweer indrukwekkend goed gevuld. 

 

We zitten dan ook in de laatste rechte lijn, richting de finale van de Lannoo Belgian Stallion Competition powered by EuroHorse, die op 9 maart plaatsvindt in het Azelhof te Lier. Om 11u. starten de vierjarige hengsten (61). De 24 zevenjarige hengsten beginnen er omstreeks 18u aan. Daartussen springen maar liefst 80 vijfjarige en 41 zesjarige hengsten hun proef. Een hele dag sport en fokkerij dus in het kader van de gezellige Winterjumping.be. U bent van harte welkom! 

 

Na de manche in het Sentowerpark in Oudsbergen, konden ook de eerste rankings opgemaakt worden. Bij de vierjarige hengsten gaan dertig van de zeventig deelnemende leeftijdsgenoten de derde manche in met het maximum van de punten. Zij zijn alvast verzekerd van een plaatsje in de finale. Bij de vijfjarige hengsten staan 46 van de 86 deelnemende hengsten op een gedeelde eerste plaats. 

 

Bij de 48 zesjarige hengsten, die al in de piste kwamen, wordt een tweede fase op tijd gereden. Extreme 111 Z sprong met Gilles Van Hamme al het meeste punten bij elkaar. De zoon van El Barone 111 Z, uit een Bamako-moeder heeft volgens zijn ruiter extreme kwaliteiten en dat bevestigt hij ook in de piste met een vierde plaats in Lier en een eerste plaats in Oudsbergen. Silvester v/d Wateringhoeve (Nixon van 't Meulenhof x Echo van het Neerenbosch) en Dieter Vermeiren staan op een voorlopige tweede plaats. Plaats drie wordt met nog één manche en de finale nog te gaan, ingenomen door Shotgun van ‘t Ruytershof (O Neal van ‘t Eigenlo x Jenson van ‘t Meulenhof Z).

 

Bij de 28 zevenjarige hengsten is het logisch dat Rocco Blue 32 (Le Blue Diamond van 't Ruytershof x Nonstop) autoritair aan de leiding gaat. De hengst van Rik Heylen won in Lier en in Oudsbergen. Rik beleeft een droom met zijn allereerste fokproduct. Destiny Van De Kapel Z (Dominator 2000 x Gladstone) en Pieter Van den Bergh volgen op een tweede plaats, voor Ben Thiry en zijn Rocco vd Bisschop (Chaccoon Blue x Jenson van ‘t Meulenhof Z). 

 

Klik hier voor rankings en de startlijsten

 Auteur: Kris Van Steen
Bron bericht: Kris Van Steen
Bron foto: paardenfotograaf.be

Contact

vzw Belgian Stallion Competition
Tommelbergweg 33
2990 Wuustwezel - België
info@belgianstallioncompetition.be
Tal milstein stallions Galop equnews Clip my horse