Lannoo Martens Belgian Stallion Competition Powered by

11-03-2023

Lannoo Belgian Stallion Competition powered by Euro Horse 2023 kent zijn kampioenenIn een afgeladen vol Azelhof in Lier, vonden zaterdagnamiddag de finales van de Lannoo Belgian Stallion Competition powered by Euro Horse , plaats. In het kader van de derde fase van de BWP-Hengstenkeuring, was het kennerspubliek getuige van mooie sport en veel kwaliteit bij de deelnemende goedgekeurde hengsten.

 

Vierjarige hengsten

Bij de vierjarige hengsten mogen vijftien hengsten zich kampioen van de Lannoo Belgian Stallion Competition powered by Eurohorse noemen.  Ze bleven één voor één foutloos tijdens de drie manches en tijdens de finale.

El Cid en Neal Vanderwegen winnen bij de vijfjarige hengsten

 

Bij de vijfjarige hengsten sprongen 22 hengsten naar een foutloze tweede fase. Neal Vanderwegen, was de snelste met El Cid (El Barone x Echo vh Neerenbosch) die gefokt werd bij Rene Buts. Jan Vermeiren reed de door Rob Holsbeek, gekofte Stanny HR (Stakkato x Balougran Z) naar de tweede plaats. De zwarte hengst Quintino Royal Z (Quabri De L Isle x Grannus) sprong onder het zadel van Dirk Demeersman naar plaats drie. Plaats vier gaat naar Silvester v/d Wateringhoeve (Nixon van t Meulenhof x Echo van het Neerenbosch) onder het zadel van Dieter Vermeiren. Thibeau Spits reed Storm s Twinkeling (Cornet Obolensky x Diamant de Semilly) naar plaats vijf.

 

Pieter Kenis wint de proef met  Riesling van de Gaathoeve bij de zesjarigen

 

23 van de 45 zesjarige sprongen foutloos in de basisomloop en in de tweede fase van de finale.  Pieter Kenis en Riesling van de Gaathoeve, het nummer 1 op de startlijst overigens, zette meteen een tijd neer in de tweede fase die niet meer verbeterd zou worden. Riesling van de Gaathoeve (Iron Man vd Padenborre x Diamant de Semilly) is een fokproduct van Hugo Lieten uit Vlaams-Brabantse Hoegaarden.

 

Plaats twee ging naar Jan Vermeiren met zijn Rockit-k van t Kattenheye (Cornet Obolensky D 12 x Kannan), gefokt bij Mieke en Tony Raman in Laarne bij Gent. Frederik Dekens reed Chastain Ms (Casall x Cormint – f: Glenn Detruyer ) naar plaats drie. Boy peels reed Kiss and Jump TAG (v. Kannan) naar plaats vier. Plaats vijf gaat naar Geoffrey Geerts met Despacito HW Z (Dominator 2000 x Parco)

 

Jan Vermeiren en Rockit-k van t Kattenheye pakken winst in eindklassement bij de zesjarigen

 

Het was uiteindelijk Rockit-k van t Kattenheye (Cornet Obolensky D 12 x Kannan) met Jan Vermeiren die het eindklassement  van de zesjarigen zou winnen.. Chastain Ms (Casall x Cormint – f: Glenn Detruyer) en Frederik Dekens eindigden op hetzelfde aantal punten na de vier manches van de hengstencompetitie, maar het eindresultaat in de finale gaf de doorslag in de eindafrekening. Replay van t Paradijs en Emma Rooms sprongen naar plaats drie.

 

Jan Vermeiren over de nieuwe kampioen bij de zesjarigen: We hebben al verschillende paarden uit deze stam waaronder ook Rhythm-K van 't Kattenheye (v.Tangelo van de Zuuthoeve) die uit Melodie (v. Tangelo van de Zuuthoeve) komt. Een zus van Rockit-K Van ’t Kattenheye en Mr. Uno van ’t Kattenheye. En deze Rockit-K lijkt al het goede mee te nemen van de stam. Hij is heel scherp en springt bijzonder snel van de grond.  Ik ben er zeker van dat het ook een paard voor de ‘grote’ sport gaat worden.

 

Pieter Kenis en Commander Bond op herhaling bij de zevenjarigen / - Wim Vinckx en Constantino van t Ravennest winnen het eindklassement bij de zevenjarige hengsten

 

Een uurtje nadat hij de proef bij de zesjarige hengsten won, was het ook bij de zevenjarigen prijs voor Pieter Kenis. In Senowerpark , twee weken geleden, won Pieter ook al met zijn imposante schimmelhentgst Commander Bond (Corrado I x For Pleasure). In de finale-proef stond er opnieuw geen maat op Pieter die een abonnement heeft op overwinningen in deze editie van de Lannoo Belgian Stallion Competition powered by Euro Horse.  Plaats twee in de finale-proef ging naar Wim Vinckx met de schimmel Constantino van t Ravennest (Cornet Obolensky x Casall) die gefokt werd bij Steven Dewulf. Plaats drie was voor de Zangersheide-hengst Cote D Or Z (Carambole x Diamant De Semilly). Pieter Kenis zette Quicksilver C (Cicero Z x Dominard) op plaats vier. Plaats vijf was voor Qannando B & V (Kannan x Emerald van t Ruytershof) die tijdens elke manche van deze Lannoo Belgian Stallion Competition powered by Euro Horse in de prijzen sprong met Valentijn De Bock  en/of Gilles Thomas in het zadel. In het Azelhof had Valentijn de teugels in handen.

 

Wim Vinckx over de winnaar van de zevenjarige hengsten:  Constantino van ‘t Ravennest is een bijzonder voorzichtige hengst. Hij heeft een fantastische instelling en hij wil altijd nul-springen. Als je de resultaten van deze hengst zou gaan opzoeken, dan zou je er van versteld staan, hoeveel keer hij al foutloos gesprongen heeft, in zijn nog jonge carrière.

 

------

Pieter Kenis – Mister Lannoo Belgian Stallion Competition powered by Euro Horse:

 

“Spijtig dat Eric Laenen dit niet kan meemaken”

 

Pieter Kenis was misschien wel de man van de Lannoo Belgian Stallion Competition powered by Euro Horse 2023. Hij won al twee manches in aanloop naar de finale en tijdens de finale schreef bij zowel de reeks van de zes- en zevenjarigen op zijn naam.

 

Pieter Kenis: Riesling van de Gaathoeve weet van zichzelf dat hij een bijzondere hengst is. Hij is niet snel onder de indruk, zeker niet van de hoogte. Hij wordt alleen maar scherper als het hoger en belangrijker wordt.  Dat liet hij vandaag ook weer zien. En hij laat zich net als Commander Bond en de andere  hengsten die ik onder het zadel heb, makkelijk rijden. Daar wil ik mijn entourage echt voor bedanken. Dat zijn mijn ouders en de mensen thuis die me helpen met de paarden. Ik werk tijdens de week in het bedrijf van mijn ouders en zij zorgen ervoor dat de juiste ‘knopjes’ op mijn paarden staan. Dat ik de wendingen kan rijden die ik wil rijden. Dat de hengsten niet ‘uit elkaar gaan’ als ik door de wending galoppeer in een hogere versnelling. Ik zie deze overwinningen ook als een eerbetoon aan Eric Laenen van de Roshoeve. Eric heeft er in de opleiding van de hengsten altijd op gedrukt om de juiste knoppen op de paarden te zetten en ze een heel goede opleiding te geven. Dat is ons systeem en dat s dankzij Eric. Neal Vanderwegen won met El Cid ook bij de vijfjarigen. Die zit net in datzelfde systeem. Ik mis Eric nog elke dag en zeker op een moment als vandaag. Het zou fantastisch zijn als hij dit had mogen meemaken.  Bedankt Eric!
Contact

vzw Belgian Stallion Competition
Tommelbergweg 33
2990 Wuustwezel - België
info@belgianstallioncompetition.be
Tal milstein stallions Hippomundo Galop equnews Clip my horse