Lannoo Martens Belgian Stallion Competition Powered by

18-03-2018

Leandro VG: de nieuwe kampioen 7-jarige hengsten

De PAVO Hengstencompetitie 2018 werd zojuist afgesloten met de finalerubriek voor de 7-jarige hengsten! Jeroen de Winter en BWP-gefokte Leandro Vg (Gitano Van Berkenbroeck), die voor aanvang van de finale aan de leiding stonden, hebben hun favorietenrol waar weten te maken en werden de eindlaureaten bij de 7-jarigen!

 

Zoals ook tijdens de voorafgaande manches het geval was bleef de basisomloop van de 6-jarige hengsten behouden voor de 7-jarige hengsten. Van de 9 combinaties die aan de start verschenen, wisten zich er 5 te kwalificeren voor de barrage. Onder die 5 dus ook Jeroen de Winter, die met Leandro VG als laatst aan de start verscheen. De Winter haalde opnieuw de snelste tijd, maar kreeg een springfout op de laatste hindernis waardoor hij in deze finalerubriek genoegen moest nemen met de 5de plaats. De winst was voor Walter Lelie met zijn BWP-gefokte Le Diamant Horta (Diamant de Semilly). Zij klokten af in 46.92 seconden en verwezen zo Maxime Tips met de SBS-gefokte Floyd Van Schore (Indoctro) naar de 2de plaats. Die was net ervoor aan de meet gekomen in 47.88 seconden. De 3de plaats  was voor Thomas De Wit met zijn Zangersheide-gefokte Plato De Muze Z (Plot Blue). Zij kruisten de meet in 48.59 seconden. De 4de plaats tenslotte was voor Karline De Brabander en haar BWP-gefokte Lector VD Bisschop (Bamako de Muze). Hun chronotijd was 50.69 seconden.

 

Eindklassement

 

Wat het eindklassement betreft wist de Winter zijn leidingpositie dus vast te houden, maar daaronder verschoof er toch nog wel wat. Doordat zowel Stijn Van Opstal met de Zangersheide-gefokte Elias Van De Vinkhoeve Z (Echo Van ’T Spieveld) als Arnaud Gaublomme met de BWP-gefokte Lionel van Equinta (Edjaz Van ’t Merelsnest) vandaag de barrage niet haalden vielen zij uit de top van klassement. Het zilver ging naar de BWP-gefokte Lector VD Bisschop onder het zadel van Karline De Brabander, het brons naar de BWP-gefokte Le Diamant Horta onder Walter Lelie.
Contact

vzw Belgian Stallion Competition
Tommelbergweg 33
2990 Wuustwezel - België
info@belgianstallioncompetition.be
Tal milstein stallions Hippomundo Galop equnews Clip my horse