Lannoo Martens Belgian Stallion Competition Powered by

12-03-2018

Leandro VG voorlopig leider bij de 7-jarige hengsten


Inmiddels is de tussenstand voor de finale van de PAVO Hengstencompetitie bekend. Bij de 7-jarige hengsten is het Leandro VG, de BWP-gekeurde schimmelzoon van Gitano van Berkenbroeck x Chellano, die aan de leiding staat. Leandro wordt uitgebaat door Het Netehof en werd gefokt door Alois van Gorp. Leandro komt onder andere uit de stam van Icarus VG (CSI 1m45), Alaska VG Z (CSI 1m55), G C Altanta Z (CSI 1m50), H&M Gitania VG (CSI 1m60) en Jupiter VG, die afgelopen jaar met Jérôme Guery nog goed was voor de overwinning in de Sires of the World. Ook als 5 en 6-jarige hengst kende Leandro met Jeroen de Winter al veel succes in de PAVO Hengstencompetitie. Als 5-jarige startte de combinatie met het maximale aantal punten aan de finale, maar kende toen een off-day op het moment suprême. Ook als 6-jarige wist het duo als leider te starten aan de finale: ze wonnen in Lier en in Gesves, werden tweede in Opglabbeek en behaalden nog een derde plaats in Lier. Helaas voor Jeroen konden ze in de finale de verwachtingen niet inlossen: ondanks dat de hengst fantastisch sprong, viel daar voor het eerst een balk… Een dure fout, want in de finale tellen de punten dubbel, waardoor het eindresultaat een 7de plaats opleverde. 

 

Dit jaar is het duo uit op revanche! In Lier behaalden ze een 8ste plaats na een balk en daarna werd het alleen maar beter. In de tweede manche, in Opglabbeek, nam Dirk Demeersman tijdelijk plaats in het zadel en realiseerde zo meteen de overwinning. In Gent nam Jeroen zelf terug plaats in het zadel en werd daar derde. Afsluiten deed het duo met een tweede plaats in Gesves. We zijn er van overtuigd dat ze het dit jaar wel zullen waarmaken in de finale, immers derde keer goeie keer, nietwaar?

 

Op de ex aequo tweede plaats staat Elias van de Vinkhoeve Z. Deze Echo van ’t Spieveld zoon is AES gekeurd en verschijnt aan de start met Stijn Van Opstal. Elias zijn moeder Zhiona is een dochter van Clarimo ASK en sprong zelf op 1m45 niveau met Maja Brunell. Daarnaast komen ook Comes van de Heffinck (CSI 1m40), Coriandolo (CSI 1m45) en Elena W (CSI 1m45) uit deze stam. Elias wordt uitgebaat door Het Bloemenhof en werd gefokt door Hilda Roelen, die naast de fokker van Elias ook de moeder van Stijn van Opstal is. Ook Elias deed het als vijf- en zesjarige hengst al meer dan verdienstelijk: in 2016 behaalde de combinatie een 5de plaats in de eindstand na enkel foutloze omlopen. Ook vorig jaar was er een vijfde plaats in het eindklassement: de combinatie werd vierde in de eerste manche, vijfde in de tweede manche, negende in Opglabbeek en kon zich ook voor de barrage van de finale plaatsen. 

 

Eveneens op de tweede plaats staat Lionel van Equinta. Lionel is BWP gefokt en gekeurd en is een zoon van Edjaz van ’t Merelsnest. Hij werd gefokt door Ward de Bie, die hem nog steeds uitbaat, en komt uit de stam van Jolie van ’t Zoggehof (CSI 1m45), Queen Girl Kervec (CSI 1m60), Mylord Carthago (CSI 1m60), AD A Big Boy (CSI 1m60), Ego van Orti (CSI 1m60) en nog vele andere toppers. Ook Lionel’s moeders Anais Anais De Muze liep zelf op 1m50 niveau. Lionel debuteerde vorig jaar op de PAVO Hengstencompetitie. Toen nam Kris van Bunder nog plaats in het zadel. In de drie manches kregen ze toen een fout, terwijl ze de finale in schoonheid afsloten met een 9de plaats na één tijdsfout. Dit jaar neemt Arnaud Gaublomme plaats in het zadel én met succes: na een overwinning in Gent won de combinatie ook in Gesves. In Opglabbeek was er een 8ste plaats waardoor dit duo met een voorlopige tweede plaats aan de finale van start gaat.

 

Verder zien we in deze finale ook nog Karline De Brabander met Lector VD Bisschop (4° - Bamako de Muze x For Pleasure), Walter Lelie met Le Diamant Horta (5° - Diamant de Semilly x Parco), Maxime Tips met Floyd van Schore (6° - Indoctro x Burggraaf), Thomas De Wit met Plato de Muze (7° - Plot Blue x Diamant de Semilly), Jelle Sappin met Catch the Dark Z (9° - Catoki x Chellano Z), Cedric Vanleerberghe met Cocodrillo Z (10° - Candillo Z x Darco) en Jan Mertens met Lex van de Dreef (12° - Nabab de Reve x Le Duc) aan de start verschijnen.

De finale van de 7-jarige hengsten start om 21u45. 
Contact

vzw Belgian Stallion Competition
Tommelbergweg 33
2990 Wuustwezel - België
info@belgianstallioncompetition.be
Tal milstein stallions Hippomundo Galop equnews Clip my horse