Lannoo Martens Belgian Stallion Competition Powered by

18-03-2018

Mithras de Regor wordt kampioen 6-jarigen

Voor de finalerubriek van de 6-jarige hengsten toverde pistebouwer Eddy  Geysemans de basisomloop van de 5-jarigen opnieuw om naar een ander parcours. Een groot deel van de lijnen werden behouden, maar de hindernissen kwamen allemaal iets sneller na mekaar waardoor het direct een pak moeilijker werd. 10 van de 26 combinaties wisten in de basisomloop van deze finalerubriek alle balken in de lepels te houden en zich zo te plaatsen voor de barrage.

 

Daarin ging de overwinning iets of wat verrassend naar Dieter Vermeiren met de BWP-gefokte Mr. Idol S (Plot Blue). Vermeiren kwam als allereerste in de ring en zette met een tijd van 36.22 seconden direct een vlijmscherpe tijd neer! Een tijd waar de concurrentie een voor een hun tanden op stuk beet. De 2de plaats ging naar Geert Van Rossem met de BWP-gefokte Mugano Van Klapscheut (Ogano Sitte), de eindwinnaars van de Hengstencompetitie van vorig jaar. Zij reden alles uit de kast, maar kwam uiteindelijk toch bijna een volle seconde tekort om Vermeiren van de troon te stoten. De 3de plaats ging naar de Guy Beyers met de BWP-gefokte Mithras de Regor (Elvis Ter Putte), die voor aanvang van de finale op de 4de plaats stonden. Byers kruiste de meet in 37.48 seconden en kon beginnen tellen voor het eindklassement. De 4de plaats ging naar de SBS-gefokte George Z (Kannan) onder het zadel van Alexandre Sueur. Zij kwamen aan de meet in 38.09 seconden en grepen zo nipt naast een podiumplaats. Cristian Piazza Schenkel reed de Holseiner Casillas Van De Helle (Casall ASK) naar een finishtijd van 38.54 seconden en vervolledigde zo de top 5.

 

Eindklassement

 

Roshoeve-ruiter Bob Janssens was bij aanvang van de finale de gedoodverfde winnaar. Hij stond zowel op de 1ste als op de 2de plaats met respectievelijk de BWP-gefokte Marschal Fields 111 (Der Senaat 111) en de Zangersheide-gefokte El Barone 111 Z (Emerald Van ’T Ruytershof). Doordat hij zich met Marschal Fields 111 niet kon plaatsen voor de barrage en met El Barone 111 Z in de barrage niet snel genoeg was kon hij zijn favorietenrol echter niet waarmaken. Het was Guy Beyers die met Mithras de Regor dankzij zijn 3de plaats in de finalerubriek met de eindoverwinning ging lopen! Janssens werd 2de met El Barone 111 en Alexandre Sueur 3de met George Z.

 
Contact

vzw Belgian Stallion Competition
Tommelbergweg 33
2990 Wuustwezel - België
info@belgianstallioncompetition.be
Tal milstein stallions Hippomundo Galop equnews Clip my horse