Lannoo Martens Belgian Stallion Competition Powered by

17-03-2019

Narengo STB kampioen 6-jarige hengsten


Voor de finalerubriek van de 6-jarige hengsten toverde pistebouwer Eddy Geysemans de basisomloop van de 5-jarigen opnieuw om naar een ander parcours. Een groot deel van de lijnen werden behouden of werden omgekeerd, maar er werd wel een driesprong toegevoegd aan het parcours. Dat het kwaliteit hoog lag bewezen de cijfers: Maar liefst 22 van de 28 combinaties die aan de start verschenen lieten een foutloze omloop noteren en wisten zich zo te plaatsen voor de barrage.

 

Daarin was het Pieter Kenis die triomfeerde met zijn Nector Vd Bisschop (Echo Van ’t Spieveld – F: Tom De Craene). Kenis leek niet te snelste te gaan worden, maar zette naar de laatste hindernis alles op alles wat resulteerde in een finishtijd van 38.53 seconden. De 2de plaats ging naar amazone Ellen Geilfuss met Nashvill Van De Kleinheide (Thunder Van De Zuuthoeve – F: Frans Janssens BVBA). Zij had eerder in de proef een tijd van 38.63 seconden op het scorebord gezet. De 3de plaats in deze finale was voor Frederik Dekens met Chaiton F Z (Clinton – F: Dirk en Kathleen De Vidts – Hamelinck). Zij kruisten de meet in 38.66 seconden en hadden zo ook een podiumplaats te pakken.

 

Net buiten het podium zagen we Jorik Vervoort met Nanteuil van T&L (Halifax Van Het Kuizebos – F: T&L NV). Zij kwamen als allerlaatste in de ring en wisten te klok te stoppen op 39.30 seconden. Olivier Van Roosbroeck vervolledigde de top van het klassement op de 5de plaats. Hij kwam met Narengo STB (Bisquet Balou C – F: Sophie De Roeck) over de meet in 39.34 seconden.

 

Eindklassement

 

Na deze finale was het ook Narengo en Van Roosbroeck die zich tot de nieuwe Kampioenen bij de 6-jarige hengsten mocht kronen. Zij behaalden over de manches samen een totaal van 431 punten. Het zilver was voor Pieter Kenis met Nector Vd Bisschop terwijl er voor Frederik Dekens brons was met Chaiton F Z. Zij behaalden beiden een totaal van 427, maar de tijd besliste hier over zilver en brons.
Contact

vzw Belgian Stallion Competition
Tommelbergweg 33
2990 Wuustwezel - België
info@belgianstallioncompetition.be
Tal milstein stallions Hippomundo Galop equnews Clip my horse