Lannoo Martens Belgian Stallion Competition Powered by

17-03-2018

Nixon van 't Meulenhof wint de 5j hengsten

Na de 4-jarige hengsten hebben daarnet ook de 5-jarige hengsten hun finalerubriek van de PAVO Hengstencompetitie 2018 gesprongen op Stal Hulsterlo! Bij de 5-jarigen waren er nog 23 die het maximum van de punten hadden en dus in aanmerking kwamen voor eindwinst. Het principe van de voorafgaande manches bleef ook hier behouden: dezelfde basisomloop als de 4-jarigen, enkel uitgebreid met een 2de dubbelsprong. Van de 41 combinaties die aan de start verschenen wisten er 24 deze finalerubriek tot een goed eind te brengen. 16 van hen stonden tot dan toe mee aan de leiding en moesten in een allesbeslissende barrage gaan uitmaken wie de eindlaureaat zou worden.

 

Het was uiteindelijk Jeroen de Winter die zijn BWP-gefokte Nixon Van ’T Meulenhof (Denzel Van ’T Meulenhof) naar de overwinning wist te sturen. Hij kwam als 3de starter in de ring en zette met 40.91 seconden direct een heel scherpe tijd neer! Een tijd die niet meer verbeterd zou worden waardoor de Winter en Nixon zich eindwinnaar mogen noemen bij de 5-jarige hengsten!

 

Ook de rest van het podium was voor het BWP-stamboek met zilver voor Nestor de Mariposa (Elvis Ter Putte) onder het zadel van Tim van den Broeck en brons voor New Star Quality (Nabab De Reve) onder het zadel van Caroline De Laet. Zij kwamen respectievelijk aan de meet in 41.36 seconden en 44.13 seconden. Met een finishtijd van 44.26 seconden was de 4de plaats voor Bob Janssens met de ook al BWP-gefokte Nirvana C (Clarence C). Cristian Piazza Schenkel wist met de Zangersheide-gefokte Cayenne Van De Helle Z (Contadoro Van De Helle) onder de tijd van De Winter te duiken, maar kreeg helaas een springfout waardoor hij genoegen moest nemen met de 5de plaats.
Contact

vzw Belgian Stallion Competition
Tommelbergweg 33
2990 Wuustwezel - België
info@belgianstallioncompetition.be
Tal milstein stallions Hippomundo Galop equnews Clip my horse