Lannoo Martens Belgian Stallion Competition Powered by

13-01-2020

PAVO Hengstencompetitie vernieuwt


De PAVO Hengstencompetitie doet ieder jaar weer haar best om te innoveren en vooruit te gaan. Dat is dit jaar niet anders! We zijn dan ook heel trots dat we een grootse samenwerking kunnen aankondigen tussen de PAVO Hengstencompetitie, Paardensport Vlaanderen VZW en Hippomundo. Dankzij deze samenwerking wordt de hengstencompetitie niet alleen verder geprofessionaliseerd, maar ook het gebruiksgemak, de informatie en de kennis van de fokkers vergroot.

 

“Bij Hippomundo willen we de sport en de fokkerij een zo goed mogelijke ondersteuning bieden. We doen dit op verschillende manieren, zoals het verwerken van sportresultaten, maar ook door informatie te verzamelen en deze beschikbaar te stellen. Omdat de PAVO Hengstencompetitie een van de grootste fokkerij-evenementen is, wilden we daar heel graag in ondersteunen”, legt Frederik de Backer uit. “De ranking van de Hengstencompetitie wordt dus nu door ons interactief gemaakt, waarbij fokkers niet alleen snel de uitslagen kunnen zien maar ook kunnen doorklikken om meer te weten te komen over de pedigree van het paard, zijn ruiter en zelfs over de hengst zijn fokker! Voor niet-Hippomundo leden is enkel de standaard pedigree gratis beschikbaar, terwijl Hippomundo-leden profiteren van een uitgebreide Black Type-pedigree.”

 

Ook Dirk Zagers is enthousiast: “Dankzij deze samenwerking kunnen we nog meer kennis opbouwen en delen. Moederlijnen worden nu sneller teruggevonden, waardoor de fokkers onderling makkelijkere en betere discussies kunnen voeren. Daarnaast kunnen we nu ook de ruiters en de fokkers van de hengsten wat meer in de spotlight laten staan, want ook over hen is er uitgebreide informatie beschikbaar op Hippomundo. We kunnen als PAVO Hengstencompetitie alleen maar omarmen dat Paardensport Vlaanderen VZW ons zo steunt om de sport en fokkerij naar een steeds hoger niveau te tillen! Het is niet voor niets dat we Europa’s grootste en meest bezochte hengstencompetitie zijn…”

 

En voor wie daar nog aan twijfelt: de eerste afspraak is zaterdag 18 januari in het Azelhof, na de BWP Hengstenkeuring!
Contact

vzw Belgian Stallion Competition
Tommelbergweg 33
2990 Wuustwezel - België
info@belgianstallioncompetition.be
Tal milstein stallions Hippomundo Galop equnews Clip my horse