Lannoo Martens Belgian Stallion Competition Powered by

20-03-2013

Portret van een kampioen: Denzel vh Meulenhof

Het optreden van Denzel vh Meulenhof in de PAVO Hengstencompetitie voor 4-jarigen is bij de fokkers zeker niet onopgemerkt voorbij gegaan want deze SBS gekeurde hengst is een zeer compleet springpaard dat bijzonder veel natuurlijke kwaliteit heeft meegekregen. Denzel is dan ook een sterk gebouwd type paard dat meer dan voldoende bloed, reflexen, vermogen en mentaliteit in huis heeft om het in de sport en de fokkerij te maken.

Zijn vader Marius Claudius (Olympic Concorde x Nimmerdor) was zelf een topper in de internationale springsport onder Robert Smith met wie hij 7 jaar lang op het hoogste niveau sprong.
Marius Claudius (zie foto) won o.a. de wereldbeker in Olslo, de Preis von Europa in Aachen en de landenwedstrijden van Hickstead en BarcelonaMarius Claudius had de voortreffelijke techniek geërft van Olympic Concorde en die zien we ook terug bij Denzel vh Meulenhof die bijzonder scherp is op de sprong.

 Moederlijn

 Narcotique IV de Muze (zie foto) is een dochter van Quidam de Revel die met Ludo Phillipaerts succesvol was op internationaal GP niveau. Zij komt uit één van de allerbeste moederstammen die er in België ooit geweest zijn. Veel van het fokkeri succes van Joris de Brabanderen stal de Muze zijn dan ook te danken aan de Chin Chin dochter Qerly Chin. Uit deze stam komen topdekhengsten, gereputeerde internationale en Olympische springpaarden  als: Narcotique II de Muze, Walnut de Muze, Derly Chin de Muze, Werly Chin de Muze, Querlybet Hero, Vagabond de la Pomme, Sauterelle de la Pomme, Boyante de Muze en Gaillard de la Pomme.

Naast Denzel vh Meulenhof sprong er in de hengstencompetitie bij de 4-jarigen nog een voortreffelijk paard uit Narcotique IV de Muze en dat is Jenson vh Meulenhof die 4 op 5 keer foutloos was. Jenson is een ET product van Vagabond de la Pomme waardoor hij ingeteeld is op dezelfde moederlijn want de grootmoeder van Vagabond de la Pomme is Narcotique II de Muze, een ½ zuster van Narcotique IV de Muze.

Denzel vh Meulenhof heeft ook nog een bijzonder interessante volle zuster en dat is Darcotique vh Meulenhof (zie foto)  die in 2011 kampioene vrij springen voor 2-jarige merries in Mechelen.

 Auteur: Dirk Zagers

Contact

vzw Belgian Stallion Competition
Tommelbergweg 33
2990 Wuustwezel - België
info@belgianstallioncompetition.be
Tal milstein stallions Hippomundo Galop equnews Clip my horse