Lannoo Martens Belgian Stallion Competition Powered by

22-03-2013

Portret van een kampioen: Extra Special Extra Special is een zoon van de onvolprezen springpaarden producent Andiamo, een hengst waar Albert Peffer van Star Horses een boontje voor heeft. Nu heeft deze 4-jarige op exterieur gebied minder van Andiamo meegenomen want hij heeft op deze leeftijd meer weg van zijn grootmoeder en dat is de Voltaire merrie Erica, die in de sport liep onder de naam Vink Especiale.

Especiale was een echte bloedgemaakte merrie die duidelijk het signatuur droeg van haar vader Voltaire en dat silhouet zie we meer terug in Extra Special.

Ook op de sprong is de gelijkenis van Extra Special met zijn grootmoeder erg frappant want zij sprong ook met veel afdruk en had bijzonder snelle reflexen en dat maakte Vink Especiale tot een zeer competitief paard die een succesvolle carrière kende tot op wereldbeker niveau.

Het is met een 4-jarige altijd een beetje koffiedik kijken om te bepalen waar ze gaan terechtkomen in de sport maar als ze nu reeds zo competitief zijn als deze Extra Special en ze hebben directe verwanten die het zelf ook bewezen hebben dan weet je zeker dat het morgen al niet voorbij is.

We kijken er nu al naar uit om deze hengst volgend jaar terug aan het werk te zien in de PAVO hengstencompetitie 2014.

 

Moederlijn

De bovenvermelde Especiale is niet het enige sportpaard in de moederlijn van Extra Special.

We geven U kort even de een overzicht.

Very Special, de moeder van Extra Special is tevens de moeder van Be Special (v. Chacco Blue) die in de Z-klasse springt.

Especiale, de grootmoeder is de moeder van:

Andiamo Special (v.Andiamo) - goedgekeurd hengst – Nationaal springpaard

Idool (v.Lector) – Nationaal springpaard

Ziezo Especiale (v. Nabab de Reve) – klasse Z-springpaardAuteur: Dirk Zagers

Contact

vzw Belgian Stallion Competition
Tommelbergweg 33
2990 Wuustwezel - België
info@belgianstallioncompetition.be
Tal milstein stallions Hippomundo Galop equnews Clip my horse