Lannoo Martens Belgian Stallion Competition Powered by

20-03-2013

Portret van een kampioen: Gin-Duidam


 Gin-Duidam is een zeer geslaagde combinatie van de SF Quidam de Revel uit de Holsteiner merrie Tsarina, een dochter van Corofino I gevolgd door Capitol I en dan de volbloed Marlon xx.

Gin-Duidam is een moderne sporthengst met opvallend veel bloed, ras en een uitstekende bovenlijn en dat zijn ingrediënten die we vandaag in de fokkerij meer dan ooit nodig hebben en hij is bovendien ook nog een uitstekend springpaard dat heel veel van zijn kwaliteiten heeft meegekregen van zijn vader Quidam de Revel. Hij is voorzichtig, vermogend en heeft een uitstekende bascule.

Gin-Duidam is zoals veel nakomelingen van Quidam de Revel een wat laatrijper sportpaard maar hij heeft op stal T&L, zoals veel paarden van Luc Tillemans alle tijd gekregen om zich te ontwikkelen en het ziet er naar uit dat de PAVO Hengstencompetitie voor hem geen eindpunt maar eerder het begin is van een mooie sportcarrière. Het volgende doel voor Gin-Duidam is het kampioenschap voor 7-jarigen in Lummen en daar hebben in het verleden reeds meerdere toppers uit de PAVO hengstencompetitie hun kwaliteiten weten te bevestigen.

 

Moederlijn

 Tsarina komt uit de Holsteiner stam 2067, een stam waaruit heel wat gekeurde hengsten en internationale springpaarden heeft voortgebracht.
De grootmoeder Germanie is een ½ zuster van het int. Springpaard Cissangani (v. Cassini I).Tsarina is zelf een fokmerrie van hele grote klasse want naast Gin-Duidam is zij ook de moeder van de hengst Houston (v.Heartbreaker) die ook bij T&L staat en die vorig weekend 2de werd in de PAVO ranking voor 6-jarige paarden met Ben Schuurmans.De merrie is zelf niet in de sport geweest maar bewees haar klasse op jonge leeftijd toen zij het vrijspringen voor 3-jarigen won in Alken. Luc Tillemans gelooft heel sterk in deze moederlijn want naast Tsarina en al haar vrouwelijke nakomelingen zijn actief in de fokkerij van T&L.

 

Prestaties

2011: 
Klassieke cyclus 8 op 10 foutloze omlopen
 8e plaats Ranking PAVO Hengstencompetitie


2012: 
3e pl Hengstencomp.6j, Stal Hazebrouck
7e Ranking PAVO Hengstencompetitie
 Klassieke cyclus 8 op 10 foutloze omlopen


2013:
3e plaats 1e manche PAVO hengstencompetitie Moerzeke (7j)
2e plaats 3e manche PAVO hengstencompetitie s Gravenwezel (7j)
2e plaats 4e manche PAVO hengstencompetitie Gesves (7j)
1e plaats finale manche PAVO hengstencompetitie De Warre (7j)
 Kampioen PAVO Hengstencompetitie 2013

 

Contact

vzw Belgian Stallion Competition
Tommelbergweg 33
2990 Wuustwezel - België
info@belgianstallioncompetition.be
Tal milstein stallions Hippomundo Galop equnews Clip my horse