Lannoo Martens Belgian Stallion Competition Powered by

20-03-2013

Portret van een kampioen: Hercules by Immofluisteraar
 Hercules heeft zijn start tijdens zijn 1ste deelname aan de PAVO hengstencompetitie zeker niet gemist. Hij etaleerde zich over de 5 manches als een bijzonder regelmatige en competitief springpaard met een uitgesproken winnaars mentaliteit.

 

Die kwaliteiten zijn in zijn pedigree dan ook niet ver te zoeken want zijn vader is de KWPN hengst Larino die op zijn beurt afstamt van Olympic Concorde x Armstrong.

Larino sprong met Peter Geerink tot op 5 sterren niveau en werd met hem o.a. 4de in de GP van Hickstead, 2de in Den Haag, 5de in Bremen en hij won tevens landenwedstrijden voor de Nederlandse equipe.

 De moeder van Hercules is een dochter van President. Deze zoon van Clinton profileert zich vandaag als een uitstekende springpaarden vererver met internationaal springende nakomelingen als Der Senaat 111, Ton Ton van St.Maarten, Tina de Noyelle, Air Force One enz.

De moeder stond tot voor kort op een paardenmelkerij en is nu aangekocht door Inge Balliau, de eigenaresse van Hercules.

Hercules heeft in model veel meegekregen van zijn grootmoeder die zelf 10 jaar in klasse Z van de LRV heeft gesprongen.

 

Hercules is geen show springer maar een intelligent bloedpaard dat zelf meedenkt op de sprong en zijn ruiter, in dit geval Christof Deraedt een bijzonder vermogend gevoel geeft.

Inge Balliau kocht Hercules als 4-jarige en toen sprong hij telkens veel te hoog.

Zijn kwaliteit was op dat ogenblik ook zijn probleem en daar heeft de Christof mede onder begeleiding van de Franse topruiter Eric Navet aan gewerkt.

Als 5-jarige sprong Hercules enkele proeven in de Cyclus en het is maar in de PAVO hengstencompetitie dat hij voor het eerst echt competitief is ingezet.

Als deze hengst volgend jaar terugkomt naar de hengstencompetitie zal hij wederom een geduchte concurrent zijn voor de eindoverwinning want hij heeft geen tekort aan vermogen om het straks in hogere proeven ook te gaan maken.

De volgende target voor Hercules is het Kampioenschap in Gesves en een WK ticket voor Lanaken.

 Auteur: Dirk Zagers

Video's
Hercules op 4-jarige leeftijd

Contact

vzw Belgian Stallion Competition
Tommelbergweg 33
2990 Wuustwezel - België
info@belgianstallioncompetition.be
Tal milstein stallions Hippomundo Galop equnews Clip my horse