Lannoo Martens Belgian Stallion Competition Powered by

20-03-2013

Portret van een kampioen: Jilbert vh Ruytershof

 De uitstekende prestaties van Jilbert vh Ruytershof komen eigenlijk als geen verrassing.

Vanaf zijn 1ste optreden op de BWP keuring in Moorsele 2012 tot zijn laatste parcours in de finale van de PAVO hengstencompetitie heeft deze imposante hengst een denderende indruk gegeven

Jibert is een hoogbenige hengst met een fraaifront die mooi bergop kan galopperen. Hij lijkt simpel te rijden wat iets zegt over zijn karakter en natuurlijke balans. Jilbert heeft een voorbeeldige techniek en geeft de indruk over veel vermogen te beschikken.

Ook bij Jibert kunnen we een aantal eigenschappen zien die teruggaan naar zijn vader Numero Uno (zie foto) zoals zijn type en ook zijn voorbeen techniek maar hij heeft een veel betere bascule als de meeste producten van Numero Uno en daar is de invloed van Diamant de Semilly dan weer duidelijk in te herkennen.

De hengst heeft veel afdruk en springt zeer regelmatig waarbij hij telkens zijn sprong goed afmaakt.

Jilbert werd na de 2de fase van de BWP keuring verkocht aan Stoeterij vd Helle en Harry Bruynseels.

Bij deze laatste krijgt de hengst ook zijn opleiding en in de competitie werd hij gereden door Bernardo Matthias.

Het is de bedoeling om de hengst in alle rust op te bouwen en klaar te maken voor een topsport carrière maar voor het zover is komt hij volgend jaar zeker terug naar de PAVO hengstencompetitie 2014.

 

Moederlijn

Dat de moederlijn een dominante factor is in de fokkerij is ondertussen alom bekend en ook hier is de appel niet ver van de boom gevallen want ook deze hengst komt uit een sublieme moederstam.

De grootmoeder is niemand minder dan Diamanthina vh Ruytershof (zie foto) die met Niels Bruynseels op int GP niveau springt en één van de betere talenten in België.

De volle broer van Diamanthina is Emerald (zie foto) die met Harry Smolders als 7-jarige furore maakte in de PAVO hengstencompetitie en vandaag succesvol is op 1.50 m GP niveau.

De combinatie van de Numero Uno en Diamanthina is een echte boost geweest met waarbij Jilbert werkelijk “The best of both worlds” heeft meegekregen en dat maakt deze hengst zo bijzonder interssant voor de fokkerij en de sport.

 

 Auteur: Dirk Zagers

Contact

vzw Belgian Stallion Competition
Tommelbergweg 33
2990 Wuustwezel - België
info@belgianstallioncompetition.be
Tal milstein stallions Hippomundo Galop equnews Clip my horse