Lannoo Martens Belgian Stallion Competition Powered by

21-03-2013

Portret van een kampioen: Joop 111
 Deze 4-jarige zoon hengst is een bijzonder talentrijke zoon van de Holsteiner Siegerhengst Diarado.

Naast zijn buitengewoon exterieur en fraaie kleur, eigenschappen die hij duidelijk van zijn illustere vader heeft meegekregen, beschikt deze Joop 111 tevens over een top kwaliteit op de sprong.

Hij heeft een flitsend voorbeen, uitstekende bascule en kan achteraan makkelijk openen. In het parcours toont hij bloed maar laat zich terzelfdertijd ook goed rijden. Bij een 4-jarige is het niet altijd makkelijk om te schakelen maar Joop 111 heeft steeds het achterbeen in de galop goed onder de massa en blijft voldoende bergop galopperen en dat natuurlijk evenwicht maakt het rijden met zo’n jonge hengst een stuk gemakkelijker waardoor zijn parcoursen steeds zeer vloeiend zijn.

In de laatste parcoursen werd er al iets meer gevraagd van het vermogen en ook daar lijkt deze Diarado zoon geen problemen mee te hebben.

Joop 111 ziet er uit als een correcte en functioneel gebouwde hengst met voldoende maat en massa maar ook met veel ras en uitdrukking. Dit zijn samen met zijn springaanleg ingrediënten waar je als fokker vandaag iets mee kan doen.

 

Moederlijn

Joop 111 komt een de Holsteiner stam 730 B op de tak die verantwoordelijk is voor de Caletto I,III en III familie en dat is één van de betere prestatiestammen aldaar.

Zijn moeder Quideca Z liep zelf in de sport tot op 1.40 m niveau en is een dochter van Quilot Z die voortreffelijk sprong als jong paard onder Jos Lansink. Vandaag staat deze zoon van Quick Star x Pilot ter dekking in Canada.

Quideca Z is tevens de moeder van Vites BS een product van Indoctro die internationaal springt on de Ierse ex wereldkampioen Dermott Lennon.

Uit de directe moederlijn van Joop 111 komen de hengsten Asterix Bavaria (v.Ahorn Z) en

Fighter (v. Fier de Lui) die beiden gekeurd zijn in Bayern.

 
Contact

vzw Belgian Stallion Competition
Tommelbergweg 33
2990 Wuustwezel - België
info@belgianstallioncompetition.be
Tal milstein stallions Hippomundo Galop equnews Clip my horse