Lannoo Martens Belgian Stallion Competition Powered by

20-03-2013

Portret van een kampioen: Ut Majeur de Brecey

 Ut Majeur de Brecey moest als eerste van start gaan in die barrage en won deze ook maar de manier waarop deze SF hengst dat deed verbaasde werkelijk iedereen.

Ut Majeur werd door de hengstenhouderij Van Dijck uit Broechem als 2-jarige aangekocht en vervolgens op de BWP keuring aangeboden. Deze grootramige zoon van top verever Diamant de Semilly (Zie Foto) doorliep toen op vrij onopvallende manier de keuring en de prestatieproeven en dat zien we vaker bij grote Franse hengsten op die leeftijd. Het ziet er allemaal wat normaal uit maar je voelt wel dat de kwaliteit erin zit als je erop zit.

Ut Majeur startte als 5-jarige voor het eerst in de PAVO Hengstencompetitie en toonde zich vanaf het begin als een bijzonder voorzichtig en intelligent paard met een grote galopade dat naar het einde toe steeds meer bloed en vermogen liet zien met de barrage in Dewarre als hoogtepunt.

Joris Van Dijck gaat de hengst dit jaar rustig verder opbouwen. Ut Majeur springt dit jaar nog  in de BWP cyclus maar de verdere opleiding van het paard krijgt nu voorrang. Voor volgend jaar is de hengst terug te zien in de PAVO Hengstencompetitie en daar willen Joris Van Dijck en Ut Majeur er weer staan.

 

Moederlijn

Ut Majeur komt uit een solide SF stam met topverever Diamant de Semilly als vader maar minstens zo belangrijk is dat zijn grootmoeder een dochter is van Starter en dan weet je meteen waar zijn bloed en mentaliteit vandaan komt. Deze zoon van Rantzau xx is tevens één van de dominerende factoren in de moederlijn van WBFSH hengst nr 1: Baloubet de Rouet.

Uit de directe moederlijn van Ut Majeur komen een aantal zeer getalenteerde internationale  springpaarden zoals

-          Idole Landaise – 1.40 m

-          Kellandaise – 1.50 m

-          Olivetti Landaise – 1.50 m

-          Pepito Landaise – 1.50 m

-          Espoir Z – 1.50 m

-          Milor Landaise – 1.60 m

-          Jipsy Landaise – 1.60 mAuteur: Dirk Zagers

Contact

vzw Belgian Stallion Competition
Tommelbergweg 33
2990 Wuustwezel - België
info@belgianstallioncompetition.be
Tal milstein stallions Hippomundo Galop equnews Clip my horse