Lannoo Martens Belgian Stallion Competition Powered by

26-02-2014

RANKINGS NA 3de MANCHE ONLINE

 Op sportief vlak noteerden we een behoorlijk aantal foutloze parcoursen bij de 4- en de 5-jarigen zodat er in de rankings in deze 2 leeftijdsgroepen weinig veranderingen te noteren vallen.

Bij de 4-jarigen zijn er nu nog 11 hengsten met het maximum van de punten alleen Hunters Cloney’s Pleasure en Kasanova de la Pomme hebben met 4 strafpunten de rol moeten lossen.

Bij de 5-jarigen zijn nog 9 hengsten aan de top en hier waren het Jericho vd Dwerse Hagen en Jivago d’Arsouilles die punten moesten inleveren.

Jammer dat Extra Special niet aan de start is verschenen want hij was de enige van de kampioenen van de 4-jarigen 2013 die nog kon winnen bij de 5-jarigen.

 

De overwinning bij de 6-jarigen ging heel verdiend naar Don’s Diamond met Iron Man vd Padenborre en Chamani dl Pomme op de 2de en de 3de plaats.

Deze 3 hengsten stonden in de ranking niet in de top van het klassement maar vooral Don’s Diamond en Iron Man vd Padenborre deden een goede zaak en staan nu 4de en 5de in de ranking.

Cumthago C maakte een fout in de barrage en kreeg deze keer slechts 13 rankings punten voor zijn 11de plaats maar kan toch nog zijn 2de stek in de rankings behouden.

De heel regelmatig presterende Inar C werd nu 6de met een dubbele foutloze omloop en staat 4de op slechts 3 punten van zijn stalgenoot Cumthago C waardoor ruiter Nick Vrins die beide hengsten rijdt voor de Roshoeve zijn kansen gaaf kan houden.

Opvallend is dat zowel Inar C en Cumthago C gefokt zijn door Yeguada Campos uit Spanje.

Op nr 1 met een voorsprong van 10 punten staat nog steeds Cantchelaro die met Danny Van Es een tactische koers reed.

Omdat hij eerste stond in de ranking kwam Danny als laatste in de piste waardoor hij wist dat hij niet voluit moest gaan om aan de kop van de ranking te blijven. Met een 4de plaats en de bijbehorende 20 punten blijft hij comfortabel aan de leiding en als hij dit in Gesves kan herhalen gaat hij als leider naar de finale.

 

Bij de 7-jarigen stonden 12 deelnemers aan de start met 5 hengsten die een dubbele foutloze omloop lieten noteren.

In de barrage staken Cantario en Niels Bruynseels met kop en schouders boven de concurrentie uit.

Foutloos en 2,5 seconden sneller dan de 2de Hakim Ourai vd Zeshoek en Walter Lelie.

Een resultaat dat Hakim Ourai vd Zeshoek op de 1ste en Cantario op de 2de plaats brengt in de ranking.

Die 2de plaats in de ranking moet Cantario wel delen met Houston die 4de in Moerzeke en daardoor een totaal van 59 punten heeft dat zijn er 4 minder dan Hakim Ourai vd Zeshoek.

Opvallende nieuwkomer in de reeks voor 7-jarigen is de Zweedse amazone Erica Swartz die met Tin Tin de la Pomme en Carlow vd Helle 3de en 5de werd maar doordat zij voor de eerste keer meedoet staat zij nu nog vrij laag in de ranking maar als zij zo blijft presteren kunnen de punten die zij meeneemt wel een invloed hebben op de top van de ranking.

En zo blijft de spanning in de strijd voor de EMERALD BONUS gegarandeerd in de PAVO Hengstencompetitie 2014.

 

Dirk Zagers

 

 

 

 

 

Contact

vzw Belgian Stallion Competition
Tommelbergweg 33
2990 Wuustwezel - België
info@belgianstallioncompetition.be
Tal milstein stallions Hippomundo Galop equnews Clip my horse