Lannoo Martens Belgian Stallion Competition Powered by

11-03-2014

RANKINGS NA 4de MANCHE ONLINE

 Met de finale voor de deur werd in Gesves het parcours voor de 4- en de 5-jarigen opgetrokken tot de maximaal toegestane hoogtes.

Voor de 4-jarigen leverde dat 15 foutloze parcoursen op waaronder bijna alle favorieten die de vorige 3 manches foutloos bleven en dat zijn er 10 in totaal.
6 BWP gekeurde hengsten, 2 SBS en 2 AES gekeurde hengsten.

Als we objectief de kwaliteit van deze 10 hengsten in overweging nemen dan is de verwachting dat er in de finale nog weinig afvallers zullen zijn.

 

Bij de 5-jarigen heeft de manche in Gesves een ware ravage aangericht in het algemene klassement.

Na 3 omlopen waren er nog 9 hengsten met het maximum van de punten en daar blijven er nu nog 3 van over en dat zijn de BWP gekeurde Justin vd Zandhoeve en Joepie vd Wateringhoeve en de AES gekeurde For Joy van ’t Zorgvliet.
Blijven deze hengsten in de finale ook foutloos dan volgt er een barrage voor de titel.

 

Bij de 6-jarigen ging de overwinning in Gesves naar Iron Man vd Padenborre en Stefan Corten met Don’s Diamant en Dimitry Taeymans op de 2de plaats en dat is de omgekeerde volgorde van de 3de manche in Moerzeke.  Don’s Diamant kwam in de eerste 2 manches wat traag op gang maar staat nu met 76 punten op een 3de plaats in de ranking. Iron Man vd Padenborre nam niet deel op de WEN waardoor hij met 73 punten nu 5de is.

De hengst met de grootste regelmaat is ongetwijfeld Cumthago C die met Nick Vrins nu 3de werd en in het algemene klassement met 80 punten op de 2de plaats staat.

Nick werd tevens nog 4de met Inar C en dat is goed voor een totaal van 76 punten en een 4de plaats in de ranking.

De grote verassing was evenwel de offday van Cantchelaro en Danny van Es die 4 ptn had in de 1ste omloop waardoor hij dankzij een goede tijd nog 10de werd in de uitslag.

Cantchelaro totaliseert 82 punten, hij behoud de leiding in de ranking maar heeft nog slechts  2 punten voorsprong op Cumthago C.

Het puntenverschil tussen de nr 1 en 5 in de ranking bedraagt 9 punten. In de finale zijn er dubbele punten te verdienen, de winnaar krijgt daar 60 punten en de 2de 50 punten.

Dit geeft aan dat hele top 5 nog in aanmerking komt voor de eindoverwinning en dat belooft bijzonder spannend te worden.

 

Bij de 7-jarigen ging de overwinning naar Clockwise of Greenhill Z en Philip Gysbrechts wat hem meteen de leidersplaats oplevert in de ranking. Clockwise of Greenhill Z die vorig jaar 4de werd in de ranking kon tot nu toe in die 2 seizoenen nog nooit een manche winnen omdat hij niet het laatste aan snelheid had. Daar lijkt nu verandering in te komen en als hij dit vormpeil kan behouden dan is hij een geduchte concurrent voor de titel.

De 2de plaats in Gesves was voor de kampioen van vorig jaar Hercules by Immofluisteraar en Christof Deraedt. Hercules kon tot nu toe niet het juiste ritme vinden in de competitie waardoor hij in de middenmoot van het klassement stond. Dankzij deze 2de plaats staat hij nu 5de met 66 ptn en dat is toch al 19 punten verschil met de leider.

De 3de plaats ging naar Cantario die voor de gelegenheid gereden werd door Nick Vrins omdat Niels Bruynseels andere verplichtingen had in het buitenland.

Cantario staat 2de met 81 punten en dat is een goede uitgangspositie voor de finale.

Dat laatste geldt ook voor Houston die met Frederic Vernaet weer dubbel foutloos was en op de 4de stek terecht kwam. Houston, de vice-kampioen van vorig jaar staat in de ranking 3de met 79 punten en ook die 6 punten verschil met de nr 1 zijn nog perfect te overbruggen.

De grote verliezer van de dag is ongetwijfeld Hakim Ourai vd Zeshoek die de ranking aanvoerde na 3 manches. Hakim en Walter lelie hadden 2 balken in de omloop en werden 9de in Gesves.

Hierdoor zakken zij nu naar een 4de plaats maar er met 78 ptn is er in principe nog alles mogelijk.

Jammer dat Erica Swartz niet deelnam aan de eerste 2 manches want ook nu reed zij net als in Moerzeke een dubbele foutloze omloop met Carlow vd Helle en Tin Tin de la Pomme waardoor ze 5de en 6de werd in Gesves.

Titel ambities zijn er niet voor Erica maar zij kan met haar 2 hengsten in de finale wel een bepalende factor zijn voor het eindresultaat van de favorieten in de titelstrijd.

 Auteur: Dirk Zagers

Contact

vzw Belgian Stallion Competition
Tommelbergweg 33
2990 Wuustwezel - België
info@belgianstallioncompetition.be
Tal milstein stallions Hippomundo Galop equnews Clip my horse