Lannoo Martens Belgian Stallion Competition Powered by

25-02-2023

Rocco Blue en Commander Bond winnen in SentowerparkOp de derde manche van de Lannoo Belgian Stallion Competition powered by Euro Horse sprongen maar liefst 48 (!) van de 59 vierjarige hengsten foutloos. Bij de vijfjarigen slaagden daar 39 van de 49 hengsten in. Dat zijn hoge percentages, die veeleer te maken hebben met de kwaliteit van de hengsten, dan van moeilijkheidsgraad van het parcours. 

 

Resultaten

 

Rocco Blue en Rik Heylen springen naar eerste plaats bij de zesjarigen

Bij de zesjarigen sprong precies de helft van het deelnemersveld naar een dubbel-foutloze ronde. 25 van de vijftig deelnemende combinaties kwamen met een foutloze basisomloop en een foutloze tweede fase uit het Sentowerpark. De snelste tweede fase en de dagzege kwam op naam van Rik Heylen met zijn zelfgefokte Rocco Blue (Le Blue Diamond van t Ruytershof x Nonstop). De tweede plaats is voor Christoph Verheyen met Rock Star Ter Putte (Vagabond de la pomme x Diamant de Semilly) die gefokt werd bij Danny De Martelaere. Wim Vinckx reed de imposante Zoriano K (Zirocco Blue x Colman) naar de derde plaats. Plaats vier in deze sterk bezette reeks ging naar Cado Stb (Control Stb Z x Loro Piana Filou de Muze) met Steven Vermeir in het zadel. Vader Luc Vermeir staat op de startlijst vermeld als fokker. Plaats vijf is voor Raphael van de Ceulshaegen (Perigueux x Nonstop )met Mathieu Bourdeaud hui. Deze Raphael van de Ceulshaegen werd gefokt bij Luc Van Assche.

 

Eerste fokproduct

Rik Heylen: Rocco Blue is mijn allereerste fokproduct. Toen ik de overstap maakte van de pony’s naar de paarden, ben ik een beetje beginnen fokken en deze hengst was mijn allereerste fokproduct. (glimlach). Thuis is hij een beetje flegmatiek en zou je denken dat hij wat bloed mist, maar in de piste is hij super competitief.  Hij is super braaf in de omgang, Rocco Blue heeft veel vermogen en hij wil heel voorzichtig zijn. Ik blijf hem alleszins nog een tijdje rijden. Morgen staan we aan de start van het provinciaal kampioenschap van LRV Antwerpen in de klasse Licht. Dit was een opwarmertje … (glimlach).

 

 

Pieter Kenis en Commander Bond pakken zege bij de zevenjarigen

 

Wim Vinckx en zijn Constantino van t Ravennest (Cornet Obolensky x Casall – fokker: Steven Dewulf) leken als eerste starter lange tijd op weg naar de zege, maar het was de laatste die de eerste zou zijn. Pieter Kenis met de schimmelhengst Commander Bond (Corrado I x For Pleasure). Plaats drie ging naar Qannando B & V (Kannan x Emerald van t Ruytershof) die terug onder het zadel sprong van Valentijn De Bock. Het fokproduct van Valentijn & Bart Van Poucke,  sprong op alle drie de manches in de prijzen en gaat aan kop in de ranking. Calief Topfok (/ Lavillon x Toulon) sprong met Steven Van Meersche naar plaats vier. De vijfde plaats is voor Costello T (Comme Il Faut x Toulon) met Frederik Dekens in het zadel.

 

Pieter Kenis: Commander Bond is een super brave en makkelijke hengst. Iedereen die een beetje kan paardrijden kan er zo mee weg rijden. Hij heeft heel veel vermogen, is zeker snel genoeg en wil ook altijd voorzichtig zijn. Moest ik een hengst voor mijn merrie zoeken, dan zou ik snel mijn keuze kunnen maken. (glimlach).

 

 Auteur: Kris Van Steen
Bron foto: Kris Van Steen

Contact

vzw Belgian Stallion Competition
Tommelbergweg 33
2990 Wuustwezel - België
info@belgianstallioncompetition.be
Tal milstein stallions Galop equnews Clip my horse