Lannoo Martens Belgian Stallion Competition Powered by

17-01-2018

Startlijsten Azelhof, Lier online

In bijlage kunt u de startlijsten voor de eerste manche van de Pavo Hengstencompetitie raadplegen. Het belooft alvast een mooie editie te worden met een recordaantal inschrijvingen! Reeds de laatste jaren zien we het aantal ieder jaar toenemen en dat is ook dit jaar weer het geval.

 

Bij de vierjarige hengsten zullen we maar liefst 61 paarden aan het werk zien op deze eerste manche in het Azelhof, terwijl dit er vorig jaar nog 46 waren. Bij de vijfjarigen verschijnen 52 hengsten aan de start, waar dat er vorig jaar 36 waren. Bij de 6-jarige hengsten komen 33 combinaties aan de start terwijl we bij de zevenjarige hengsten 14 hengsten aan het werk zullen zien. 

 

Het populairste vaderdier van deze eerste manche in Lier is Diamant de Semilly. Hij heeft maar liefst 9 zonen die voor de overwinning strijden. Elvis Ter Putte zit op zijn beurt zijn vader dan weer nauw op de hielen: hij heeft 7 nakomelingen die aan de start komen. Kannan kan dan weer beroep doen op 6 zonen. Enkele andere populaire hengsten zijn Balou du Rouet, Emerald van 't Ruytershof, Vigo d'Arsouilles en Cornet Obolensky: van hen allen verschijnen 5 nakomelingen aan de start.

 

Als moedersvader is Darco dan weer bijzonder populair: hij tekent van het vaderschap van maar liefst 9 moeders. Clinton bezet de tweede plaats als vader van 7 moeders. Ook Heartbreaker, Kannan en Carthago Z scoren hoog met 5 moeders!

 

De eerste manche van de PAVO Hengstencompetitie gaat omstreeks 18u van start. Naar jaarlijkse gewoonte vindt deze aftrap plaats na de BWP hengstenkeuring en BWP Top Stallion Auction.

 
Documenten
Startlijst 7-jarigen Lier
Startlijst 6-jarigen Lier
Startlijst 5-jarigen Lier
Startlijst 4-jarigen Lier

Contact

vzw Belgian Stallion Competition
Tommelbergweg 33
2990 Wuustwezel - België
info@belgianstallioncompetition.be
Tal milstein stallions Hippomundo Galop equnews Clip my horse