Lannoo Martens Belgian Stallion Competition Powered by

12-03-2018

Stud 111 aan de leiding bij de 6-jarige hengsten


In de PAVO Hengstencompetitie zien we dat bij de 6-jarige hengsten Stud 111 de leiding stevig beet heeft. Op de eerste plaats vinden we Marschal Fields 111 terug. Marschal Fields 111 is een zoon van Der Senaat uit een Tangelo van de Zuuthoeve-dochter en hij werd gefokt door Stal Harrie Theeuwes en Alan Waldman. Zij laten de hengst uitbaten door de Roshoeve van Erik Laenen. Marschal is een halfbroer van Eva W, die op 1m40 niveau loopt met Jack Dodd. Ook Starlight (CSI 1m60), Belle van den Hoogeweg (CSI 1m50), Cartouch III (CSI 1m50) en FTS Elliot (CSI 1m45) komen uit deze stam. Voor de kenners komt het succes van Marschal Fields niet als een verrassing: vorig jaar werd de hengst al 2de in de eindranking bij de 5-jarige hengsten. Dit jaar ziet het er met een 1ste plaats in Lier, een 4de plaats in Opglabbeek, een 10de plaats in Gent en een 4de plaats in Gesves ook rooskleurig uit voor de finale!

Alhoewel dat buiten Bob Janssens zijn andere troef, El Barone 111 Z gerekend is. Met deze Emerald van ’t Ruytershof x Libero H zoon komt Bob immers op een ex aequo tweede plaats. El Barone 111 Z is Zangersheide gekeurd en wordt ook uitgebaat door de Roshoeve. Hij werd gefokt door Harrie Theeuwes en Baron de Borrekens. Zijn moeder, de Libero H dochter Natikbro, sprong zelf op 1m40 niveau. Verder komen uit deze stam nog Unato (CSI 1m55), Sunny (CSI 1m45), Zanakta (CSI 1m50) en Anakta (CSI 1m40). Met El Barone 111 Z wist Bob Janssens in de 3de manche in Gent te winnen! In Lier was er een 5de plaats, in Opglabbeek een 8ste plaats en in Gesves moest het duo tevreden zijn met een 16de plaats na één fout. De combinatie is in de hengstencompetitie niet aan hun proefstuk toe: als 4-jarige ging het duo niet met de maximale punten naar de barrage maar wisten ze alsnog de finale foutloos af te leggen. Als 5-jarige ging de combinatie wel als leider van start aan de finale maar kreeg toen helaas 8 strafpunten te verwerken. Tijd voor revanche?

Ook voor Mumbai van de Moerhoeve is er een tweede plaats. Deze Diamant de Semilly zoon is een dochter van Ischgl de Muze, een Nabab de Reve dochter die met Joe Clee op 1m40 niveau springt. Mumbai’s grootmoeder is dan weer de Chin Chin merrie VDL Groep Eureka die onder andere op de Olympische Spelen in Londen meesprong! Verder komt uit deze stam nog Jeleena de Muze (CSI 1m50), Fa-Belle van ’t Roosakker (CSI 1m50), Ta Belle van Sombeke (CSI 1m60), Glocks London (CSI 1m60) en nog vele andere topspringpaarden. Die genen lijkt Mumbai trouwens sterk vererft te hebben: als 4-jarige werd hij al kampioen, toen nog onder het zadel van fokker Kurt De Clerq. Later verhuisde de AES-gekeurde hengst naar de stallen van Woodland’s International Sales waardoor hij vorig jaar niet op de hengstencompetitie te zien was. Inmiddels liet de combinatie nog geen enkele balk vallen en behaalde ze een 9de plaats in Lier, een 18de plaats in Opglabbeek en een 3de plaats in Gent en Gesves. Zetten ze hun stijgende lijn verder?

 

Verder zien we in deze finale ook nog 22 andere combinaties aan de start verschijnen: Casillas van de Helle (Casall x Corrado I), Mr Uno-K van ’t Kattenheye (Numero Uno x Kannan), Mithras de Regor (Elvis ter Putte x Darco), George Z (Kannan x Chin Chin), Mosito van het Hellehof (Elvis ter Putte x Nabab de Reve), Magic Star van de Eedthoek (Zilverstar x Clinton), Moneymaker van ’t Meulenhof (Elvis ter Putte x Vigo d’Arsouilles), Matisse de Mariposa (Diamant de Semilly x Stakkato), Kato T Z (Kannan x Narcos II), Zalando vh Schaarbroek Z (Zandor Z x Cento Lano), Melvis van de Paspolder (Elvis ter Putte x Tenor de la Cour), Hilton (Untouched x Berlin), Mambo van Paemel (Ugano Sitte x Darco), Mugano van Klapscheut (Ugano Site x Lord Z), Maestro vd Bisschop (Cornet Obolensky x Libero H), Calensky Hero Z (Cornet Obolensky x HH Radco), Icarius van ’t Sas Z (Itackie Deux x Kannan), Mylord van ’t Vlasmeer (Emerald van ’t Ruytershof x Ludwig van Bayern), Maestro van het Binnenveld (Hunter’s Scendix x Conan Z), Chambertino Z (Chambertin x Orland), Nero van de Helle (Numero Uno x Stakkato) en Mr. Idol S (Plot Blue x Marco).

 

De finale van de 6-jarige hengsten start om 20u45. 
Contact

vzw Belgian Stallion Competition
Tommelbergweg 33
2990 Wuustwezel - België
info@belgianstallioncompetition.be
Tal milstein stallions Hippomundo Galop equnews Clip my horse