Lannoo Martens Belgian Stallion Competition Powered by

10-02-2024

Tweede Manche Lannoo Belgian Stallion Competition powered by EuroHorse – SentowerPark Extreme 111 Z (6j) en Rocco Blue 32 (7j) zijn de winnaars van de dagMet 220 deelnemende hengsten aan de tweede manche van de Lannoo Belgian Stallion Competition powered by EuroHorse sneuvelde een record in het aantal inschrijvingen. 77 procent, ofwel 52 van de 68 vierjarige hengsten sprongen een foutloze omloop. Bij de vijfjarigen sprongen maar liefst 68 van de 80 hengsten foutloos. 85% voor de wiskundigen onder ons. Dat zijn hoge percentages die een onderscheiding opleveren. Een onderscheiding voor de kwaliteit van de nog jonge hengsten die zich in een goed gevuld SentowerPark van hun beste kant lieten zien.

 

Zesjarigen - Gilles Van Hamme toont de extreme kwaliteit van Extreme 111 Z

 

Twintig van de 44 zesjarige hengsten, sprongen naar een foutloze basisomloop en naar een foutloze barrage. De snelste bleek Gilles Van Hamme met Extreme 111 Z. Extreme 111 Z is een zoon van El Barone 111 Z, uit een Bamako de Muze-moeder.  Gefokt bij Stud 111 en Stud 111 & A.M. horses sl.

 

Gilles Van Hamme: Ik was vanaf de eerste kennismaking, toen hij drie jaar oud was, meteen overtuigd van de extreme kwaliteiten van Extreme 111 Z. Hij heeft vermogen. Hij is super voorzichtig, denkt mee en hij heeft een geweldig karakter. Daar was voor mezelf en voor de mede-eigenaars Stijn Vandesteene Viktor Theeuwes en Sergio Sergio Alvarez Moya, meteen duidelijk.  We focussen ons nu op de Hengstencompetitie en dan zal de hengst waarschijnlijk een aantal internationale wedstrijden lopen om ervaring op te doen.

 

Plaats twee gaat naar Dieter Vermeiren met Silvester v/d Wateringhoeve (Nixon van ’t Meulenhof x Echo van het Neerenbosch) gefokt bij Dirk Govaerts. Matthias Rens reed de Ermitage Kalone-zoon Sunday JM, naar een derde plaats. Deze Sunday JM uit een Chixago Z-moeder en gefokt bij Hengstenhouderij Van Dijck werd in 2021 reserve-kampioen op de BWP-Hengstenkeuring. Plaats vier is voor Diamond Dancer (Diamant de Plaisir x Numero Uno – fokker: Peter Wieting) met Roy Hanlon in het springzadel. Daisy Bruyninx maakte de top-vijf volledig met de Chadli de Bo Z (Cicero Z van Paemel x Ustinov), gefokt door Philippe Bormans.

 

Zevenjarigen - Rocco Blue en Rik Heylen – “Dit is geen toeval meer”

 

Rik Heylen wint op herhaling in het Sentower Park. In 2023 won Rik al bij de zesjarigen in Oudsbergen. Hij doet dat in 2024 opnieuw, nadat hij eerder dit jaar ook al manche 1 in het Azelhof had gewonnen.  Rocco Blue 32 is een fokproduct van zijn ruiter. Rik koos in 2016 voor de combinatie: Le Blue Diamond van ’t Ruytershof x Nonstop.  Hij heeft daar allerminst spijt van. Rocco Blue 32 voert fier de rankings  aan.

 

Rik Heylen: Dit is geen toeval meer! Rocco Blue 32 doet het zo makkelijk. Hij is zowel in de sport als in de omgang top. Ik ben geen profruiter en toch wint Rocco al zijn derde manche van de Hengstencompetitie. Rocco Blue is mijn eigen fokproduct. Ik heb de hengst zelf opgeleid. Mijn vriendin gaat er mee wandelen. Hij is super cool en maakt nergens een probleem van. Een fantastisch paard.

 

Jenny Pauquet reed Declic De Fond De Ville Z (Dominator 2000 Z x Indian Gold – fokker:  T&E Leveque) naar plaats twee, voor Lucille Billet met Stargazing BS (Ibrahim BS xGlasgow v/h Merelsnest – fokker: Marcel Billet). Plaats vier is voor Pieter van Den Bergh met Destiny Van De Kapel Z (Dominator 2000 Z x Gladstone - Fokker: Joris Van den Bergh). De top-vijf wordt volledig gemaakt door Jurgen Aernouts en Quiterio Z (Quickly de Kreisker x Chellano Z – fokker: Ruddy Bogaerts).

 Auteur: Kris Van Steen
Bron foto: paardenfotograaf.be

Contact

vzw Belgian Stallion Competition
Tommelbergweg 33
2990 Wuustwezel - België
info@belgianstallioncompetition.be
Tal milstein stallions Galop equnews Clip my horse