Lannoo Martens Belgian Stallion Competition Powered by

19-01-2019

Winst voor Jeroen Appelen & Neverland Z

Na de break voor de BWP Top Stallion Auction vervolgde de PAVO Hengstencompetitie in Lier met de eerste manche voor de 6-jarige hengsten. In tegenstelling tot de 4- en 5-jarige hengsten sprongen de 6-jarige hengsten wel voor een klassement en daarom had pistebouwer Eddy Geysemans nu een tabel A in 2 fasen voorzien. Met 24 dubbel foutlozen op 34 starters lag de kwaliteit van de hengsten bijzonder hoog! 
 
De winnaar van deze eerste manche werd Jeroen Appelen met de Zangersheide-gefokte Neverland Z (Numero Uno  - F: Hoeve Van Steenwinkel LV). Appelen zette zoals we dat van hem gewoon zijn alles op alles en stuurde zijn schimmel door de meet in 32.89 seconden. Het zilver was voor Chaouki Rijnders, die sinds kort voor de stal van Paul Maïs rijdt. Hij was vergezeld van de eveneens Zangersheide-gefokte Cayenne vd Helle Z (Contadoro van de Helle – F: Stoeterij Van De Helle) en wist een tijd van 33.08 seconden op het scorebord te zetten. De 3de plaats was voor Olivier Van Roosbroeck met de BWP-gefokte Narengo Stb (Bisquet Balou C). Zij wisten de klok te stoppen op 34.00 seconden. 
 
Net naast het podium strandde Danny Van Es met de eveneens BWP-gefokte Nero Van De Moortelshoeve (Emerald Van ’t Ruytershof – F: Paul De Lange). Van Es wist een tijd van 34.48 seconden op het scorebord te zetten. De 5de plaats tenslotte was voor Steven Van Meersche met de Zangersheide-gefokte Valdes Z (Vigo D’Arsouilles – F: V. Van Kerckove). Zij hadden er 34.71 seconden voor nodig om de eindmeet te bereiken in deze eerste manche.Documenten
6-jarige.pdf

Contact

vzw Belgian Stallion Competition
Tommelbergweg 33
2990 Wuustwezel - België
info@belgianstallioncompetition.be
Tal milstein stallions Hippomundo Galop equnews Clip my horse