Lannoo Martens Belgian Stallion Competition Powered by

09-02-2019

Zege voor Narengo STB bij de 6-jarige


Voor de 6-jarige hengsten moest pistebouwer Eddy Geysemans vanavond opnieuw even aan het werk. Zij sprongen in tegenstelling tot de 4- en 5-jairge hengsten wel voor een klassement en dus werd het parcours omgebouwd naar een Barema A in 2 fasen.

 

De winnaar van deze 2de manche werd Olivier Van Roosbroeck met de BWP-gefokte Narengo STB, een zoon van Bisquet Balou C uit een Vigo D’Arsouilles moeder. Van Roosbroeck kwam als een van de laatsten in de ring en stuurde het fokproduct van Sophie De Roeck naar een schitterende finishtijd van 28.21 seconden. Hij stootte daarmee Danny Van Es naar de 2de plaats. Van Es was net ervoor in de ring verschenen met de BWP-gefokte Nero Van De Moortelshoeve (Emerald Van ’t Ruytershof – F: Paul De Lange) en had de tijd weten te stoppen op 28.92 seconden. De 3de plaats was voor Jeroen Appelen met de Zangersheide-gefokte Neverland Z (Numero Uno – F: Yves Vansteenwinkel), met wie hij enkele weken geleden de 1ste manche in Lier wist te winnen. Hij kruiste de meet in 30.39 seconden en vervolledigde zo het podium.

 

De 4de plaats was voor de Limburgse ruiter Wim Aegten met de BWP-gefokte Newton van ’t Zorgvliet (Thunder Van De Zuuthoeve – F: Jerry Braeckevelt). Hij stond met een finishtijd van 31.06 seconden een tijdje aan de leiding, maar strandde uiteindelijk dus net naast het podium. Pieter Kenis vervolledigde de top van het klassement op de 5de plaats. Hij zat in het zadel van de BWP-gefokte Nector Vd Bisschop (Echo Van ’t Spieveld – F: Stal den Bisschop) en finishte in 31.88 seconden.
Documenten
PAVO-Hengstencompetitie-Opglabbeek-CS-N-902-3-6-jarige-Hengsten-23-20-29.pdf

Contact

vzw Belgian Stallion Competition
Tommelbergweg 33
2990 Wuustwezel - België
info@belgianstallioncompetition.be
Tal milstein stallions Hippomundo Galop equnews Clip my horse